Afbeelding
Zwemvereniging Deltasteur

Estafettezwemmers Deltasteur stunten in Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

Afgelopen zaterdag werd in het Zwolse zwembad “De Vrolijkheid” het vierde deel van de Swimkick/Minioren voorrondes gezwommen. De minioren zwemmers van Deltasteur hebben hier uitstekend gepresteerd. Er werden vele persoonlijke records verbroken, en maar liefst 14 individuele medailles gewonnen.

Bij de jongste minioren stond de 50 meter vrije slag en 50 rugslag op het programma en beide keren kleurde het podium geheel in de kleuren van Deltasteur. Bij de 50 meter vrij ging het goud naar Arjan Boogaard, zilver naar Mart Wezenberg en het brons naar Simone Faber. Bij de 50 rug wisselde Arjan en Mart van stuivertje en was er brons voor Jonah Huls.

Bij de oudere minioren waren stonden de 100 rugslag en vlinderslag, de 200 meter rugslag en de 400 meter vrije slag op het programma. Goud was er voor Christian van der Werf (2x) en Julia van den Bosch. Het zilver ging naar Yanieck Frijstein(2x) en wederom Julia van de Bosch en Thijs ten Koppel ging er tweemaal met het brons vandoor.

Naast de individuele zwemnummers werd er door Deltasteur ook met twee teams gestart in de estafette 4 x 50 meter wisselslag. Het eerste team, bestaande uit Carmen van der Laan, Yanieck Frijstein, Thijs ten Koppel en Julia van den Bosch, bleek oppermachtig te zijn. Ze namen het goud in beslag en lieten de nummer twee met maar liefst 18 seconden achter zich. Voor het tweede team van Deltasteur was het ook feest. Het team bestaande uit de jongere zwemmers, Job Riezebos, Laura van der Wal, Christian van der Werf en Krista Veehof werden in deze race heel verrassend derde.