VSCO’61 wederom gastheer Regiofinale KNVB-schoolvoetbal

· leestijd 1 minuut Sport

Komende woensdagmiddag 16 mei zal VSCO’61 gastheer zijn van de Regiofinale schoolvoetbal van de KNVB. Na een succesvolle editie in 2016 zal de KNVB ook dit jaar in nauwe samenwerking met de toernooicommissie van VSCO’61 het toernooi organiseren op sportpark De Heughte in Oosterwolde.

Vanaf 13.30 uur zullen de winnaars van de schoolvoetbaltoernooien uit onder meer de gemeentes Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Hattem, Dronten, Kampen en Zwolle het tegen elkaar opnemen in Oosterwolde.

Er wordt in 4 categorieën gespeeld. Voor de groepen 7 en 8 nemen er 12 jongensteams en ook 12 meisjesteams deel aan de finaledag. De jongens spelen hierbij 11 tegen 11 en de meisjes 7 tegen 7. Ook vanuit de groepen 5 en 6 doen er 11 teams mee aan het toernooi. 7 jongensteams en 4 meisjesteams. Deze 11 teams spelen op een half veld 7 tegen 7.

Van 13.30 uur tot 17.30 uur zullen in 8 poules de poulewedstrijden gespeeld worden. Na de poulewedstrijden worden er finalewedstrijden gespeeld. Direct na afloop hiervan zal de prijsuitreiking plaatsvinden, rond 18.30 uur.

De nummers 1 en 2 van de jongens en meisjes uit de groepen 7 en 8 zullen doorgaan naar de halve finales van het district Oost van de KNVB. Deze zullen plaatsvinden op woensdag 23 mei bij EFC ’58 te Ermelo. Voor de groepen 5 en 6 geldt dat de poulewinnaars zich rechtstreeks voor de finales kwalificeren op de jeugdvoetbal dag, zaterdag 2 juni bij DVC’26 in Didam.

We verwachten een spannende regiofinaledag waarbij de deelnemers tot het uiterste zullen gaan om de halve finales te bereiken, iedereen is dan ook van harte uitgenodigd woensdag 16 mei a.s. een kijkje te komen nemen op sportpark De Heughte (gratis entree).