Afbeelding
Annet van Raalten

Richard Mengich verdedigt titel in Scania Zwolse Halve Marathon

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Niemand minder dan Richard Mengich staat zaterdag 9 juni 2018 aan de start van de achttiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon. De 29-jarige Keniaan wist de afgelopen drie edities van het Zwolse hardloopfestijn op zijn naam te schrijven. In 2016 zegevierde hij zelfs in een nieuw parcoursrecord van 1:00:39. Daarmee bleef hij twaalf seconden onder het oude parcoursrecord van Wilson Kipsang, gelopen in 2011.

Naast wereldtopper Richard Mengich komt ook cabaretier Dolf Jansen op zaterdag 9 juni naar Zwolle. Niet voor een voorstelling in het theater, maar om deel te nemen aan de Wavin 4 Engelse Mijlen (6,4 kilometer). De 54-jarige hardloopfanaat doet dat op een gewijzigd parcours. Voorgaande jaren werden op de Wavin 4 Engelse Mijlen de langzaamste lopers in de binnenstad gedubbeld door de rapste atleten. Vanwege het grote verschil in snelheid leverde dit soms hachelijke situaties op. Om dit te voorkomen heeft de organisatie besloten om het parcours van de 4 Engelse Mijlen iets te verleggen. De 4.500 deelnemers komen niet meer tweemaal over de Grote Markt, maar slaan al eerder linksaf voor één grote, sfeervolle ronde door de historische Zwolse binnenstad.

De Scania Zwolse Halve Marathon is - met ruim dertig podia langs het parcours - het gezelligste hardloopfestival van Nederland. Het hardloopevenement bestaat uit twee onderdelen, te weten de Wavin 4 Engelse Mijlen (6,4 kilometer) en de Scania Zwolse Halve Marathon. Aan de 4 Engelse Mijlen doen zaterdag 9 juni 4.500 hardlopers mee. En voor de Zwolse Halve Marathon verschijnen 4.000 deelnemers aan de start. In totaal lopen er tijdens het evenement 8.500 atleten in het avondzonnetje door de historische binnenstad van Zwolle. Van scholier tot wereldtopper, van recreant tot doorgewinterde hardloper, in Zwolle is iedereen van de partij!

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16