Afbeelding

KJLTC laat mensen gratis kennismaken met padel

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Bij tennisclub KJLTC kan sinds 14 september gebruik worden gemaakt van een padelbaan. Tot begin november kan iedereen gebruikmaken van de baan. “Ook voor niet-leden is de baan beschikbaar om kennis te maken met de sport”, aldus Jelle Oosterhof van KJLTC.

De baan is beschikbaar gesteld door de KNLTB. De Nederlandse tennisbond wil padel graag promoten. Voorwaarde is dat de baan voor iedereen beschikbaar is en dat KJLTC met drie padelteams meespeelt in de najaarscompetitie.

Padel is een combinatie tussen tennis en squash en wordt gespeeld om een speciale padelbaan, omheind met wanden. Deze wanden zorgen voor aantrekkelijke rally’s. Er wordt gebruikgemaakt van speciale kleinere rackets, gemaakt van fiberglas of carbon. Je speelt het spel met z’n vieren en dat geeft de sport een extra sociaal tintje. Volgens Oosterhof is padel enorm in opkomst. “De sport is boaming. In Nederland liggen er bij 100 verenigingen al 250 banen. De bond promoot het om zo de sport nog groter te maken.”

De paletbaan ligt er nog maar net bij KJLTC. “Maar het is nu al heel intensief gebruikt. Je ziet dat mensen het snel oppakken. Het spel is veel sneller en je kunt gemakkelijker rally’s spelen. Dat maakt het zo leuk. Onze tennisleden zijn enthousiast.”

KJLTC kan tot begin november beschikken over de padelbaan. Daarna wil KJLTC graag zelf twee banen realiseren op het eigen tennispark. De leden moeten hier echter over beslissen. Op dinsdag 16 oktober gaat dit gebeuren tijdens een speciale ledenvergadering. Dan wordt het plan voorgelegd aan de leden en in stemming gebracht. Voor de twee padelbanen moet één tennisbaan wijken.

“We hebben genoeg tennisbanen en zien de twee padelbanen als een belangrijke investering. We hebben succesvol ingezet op jeugd. Nu willen we met padel de jongere senioren binden of laten terugkeren bij de club. We verwachten heel veel van deze sport. In Zwolle zie je dat ook hockeyers, voetballers, badmintonners, squashers en scholen gebruikmaken van padelbanen. De potentie van de sport gaat veel verder dan tennis.”

KJLTC wil voor de aanleg van de padelbanen een beroep doen op een subsidieregeling voor investeringen van sportverenigingen. De komende tijd kunnen mensen de proef op de som nemen bij KJLTC. Rackets worden gratis ter beschikking gesteld. De baan is tijdens werkdagen geopend van 19.00 tot 23.00 uur. Belangstellenden kunnen de baan reserveren door een mail te sturen naar tc@kjltc.nl. KJLTC wil de baan graag voor iedereen openstellen.