Jan Noordman

Go-Ahead scoort er op los tegen CSV ’28 en bekert door

ZWOLLE – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag overtuigend de tweede ronde van de districtsbeker bereikt. Derdeklasser CSV ’28 werd met maar liefst 0-8 verslagen.

Go-Ahead nam gelijk de regie in handen. Al snel kreeg de ploeg van trainer Marco Roelofsen verschillende kansen. Toch viel de eerste treffer pas in de 28ste minuut. Uit een voorzet van Arjan Wiegers kopte Jurrian Zandbergen raak. Zes minuten later maakte hij ook de 0-2 op aangeven van Wilbert Wessels. In de 42ste minuut was Zandbergen weer trefzeker. Dit keer na goed voorbereidend werk van Adi Draganovic.

Ook in de tweede helft was het klassenverschil groot. Nadat een kopbal van Zandbergen nog net onschadelijk werd gemaakt door Iwan Rimon van CSV, viel even later de 0-4. Wessels trof doel na goed werk van Dennis van der Wal.

Halverwege de tweede helft maakte Zandbergen zijn vierde treffer na een mooie voorzet van Nick Bakker. Twee minuten later maakte Zandbergen de 0-6. Weer fungeerde Bakker als aangever. In de 80ste minuut kwam de 0-8 op het scorebord. Niek van Enk raakte de paal, maar scoorde alsnog in de rebound. Het slotakkoord was voor Van der Wal. Nadat de scheidsrechter de voordeelregel toepaste kwam de bal via Wail Doufikar bij Van der Wal terecht. Die bepaalde de eindstand op 0-8.