Afbeelding
Tennekes

Record aantal dieren bij jubileumeditie Hanzeshow

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Het was afgelopen weekeinde ongekend druk bij de Hanzeshow van Hoender-, Konijnen- en Sierduivenvereniging (HKSV) Kampen & Omstreken. Maar liefst 1.228 dieren werden ingeschreven voor deze jubileumeditie van de jaarlijkse dierenshow in de KHC-hal. Nog nooit waren er zoveel dieren aanwezig bij de Hanzeshow.

En dus was er afgelopen weekeinde grote tevredenheid bij HKSV. “1.228 dieren was een absoluut record. Dat hadden er nog meer kunnen zijn, maar we hadden niet meer ruimte. Eigenlijk lag het maximum op 1.150 dieren. Met passen en meten zijn we op 1.228 dieren terechtgekomen. We hebben mensen moeten teleurstellen”, aldus secretaris Alexander van Ittersum van HKSV.

Vanwege het 100-jarig bestaan van HKSV werd de Hanzeshow dit keer omgetoverd in een jubileumeditie en dat werkte prima. “Er was een extra prijzenpakket. Bovendien hebben we veel aan PR gedaan”, verklaart Van Ittersum de grote toeloop. Daarnaast kreeg de Hanzeshow onverwachts een steuntje in de rug. Een maand eerder werd besloten om ook de Provinciale Bondstentoontstelling bij de Hanzeshow onder te brengen. “Eigenlijk zou die plaatsvinden in Goor, maar die ging niet door vanwege te weinig belangstelling. Wij wilden graag helpen. Het heeft zeker geleid tot meer dieren bij de Hanzeshow, maar het was niet de voornaamste reden.”

Hij noemt ook de positieve sfeer bij HKSV. “We hebben een heel actief bestuur en verschillende actieve leden. Gezamenlijk is dat wel een grote groep van zo’n dertig man die op hun eigen manier fanatiek zijn. En verschillende jeugdleden helpen ook. Zo blijft de energie erin. Er zit volop energie in HKSV”, zegt Van Ittersum enthousiast.

De afgelopen jaren werd de show geteisterd door de vogelgriep met als gevolg dat hoenders en watervogels niet aanwezig waren. Dit keer waren ze weer bij. “Het gekakel was weer terug. Dat hoort er gewoon bij. Geweldig voor onze eigen hoenderfokkers.” Van de 1.228 aanwezige dieren was het aandeel van konijnen het grootst (685). Natuurlijk draaide het ook om de predicaten. Bij de cavia’s en de konijnen waren de winnaars leden van HKSV.

HKSV kreeg veel hulp van de collegaverenigingen De Zwartewaterfokkers uit Genemuiden en de Zwolse Kleindieren Club. Daarnaast roemt HKSV de samenwerking met KHC en is de vereniging blij met de KHC-hal. “De accommodatie is goed op temperatuur. Dat is goed voor de dieren. De hal is heel goed voor dit soort evenementen.” In de KHC-hal kan de Hanzeshow niet verder groeien. “Maar dat is ook niet onze ambitie. Groter is niet altijd beter.”

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 10 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 22 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57