Afbeelding

Wielerseizoen voor de jeugd van start

Sport

Zaterdag is het wielerseizoen voor de jeugd weer van start gegaan. Op de wielerbaan van KWC werd de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie voor de jeugd gehouden. Voor de gelegenheid was de wielerbaan aangepast. De start/finish was verplaatst en de renners reden alleen op de onderbaan. Om 11.00 uur klonk het startschot voor de jongste jeugd (8, 9 en 10 jaar) een klein half uurtje later ging de oudere jeugd van start (10, 11 en 12 jaar). En om 12.00 uur vertrok de oudste jeugd. Met name bij de laatste groep was de opkomst erg hoog. De weersomstandigheden (harde wind) en het hoogteverschil op de wielerbaan zorgden ervoor dat het een zware wedstrijd was.

Uitslag E-klasse

  1. Imke Menging (Apeldoorn)
  2. Svetlana Wouda (Apeldoorn)
  3. Bram Brouwer (Zwolle)

Uitslag D-klasse

  1. Esmee Blok (Olst)
  2. Pien Stoel (Kampen)
  3. Jelle de Vries (Zwolle)

Uitslag C-klasse

  1. Martijn Mulder (Epe)
  2. Olaf Vunderink (Heino)
  3. Jelle van Dijk (Dronten)

Aanstaande zaterdag zal de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie gereden worden, eveneens op de wielerbaan in Kampen. Op 11 mei organiseert KWC Kampen een landelijke jeugdwedstrijd; de Mateboer jeugdronde van Kampen. Deze wordt gereden in combinatie met de Flevotour (een klassieker voor nieuwelingen en junioren).

Ben je fan van wielrennen en zou je zelf ook graag willen trainen in groepsverband (zowel jeugd als volwassenen)? Kom dan gerust een keertje meetrainen. Voor meer info www.kwc-kampen.nl