Gaynor Critchell

Deltasteur Masters zorgen voor recordregen in Emmeloord

Zaterdag 16 maart deed een grote groep Masters van Deltasteur mee aan de 7e wedstrijd van het Zuyderzee Masters Circuit. Ze verschenen in het nieuwe clubtenue dat afgelopen week werd uitgedeeld. Deze voorlaatste ronde werd in het Bosbad in Emmeloord georganiseerd. Iedere wedstrijd kunnen de zwemmers punten verdienen voor een Sprint- en/of Allroudklassement. Op 14 april wordt de 8e, en tevens laatste ronde, in Alkmaar gezwommen. Na afloop van die wedstrijd worden de klassementsprijzen uitgereikt. Een flink aantal Masters van Deltasteur is in de race voor een klassementsprijs en in Emmeloord werden ook veel belangrijke punten verdiend.

De zwemmers en zwemsters haalden alles uit de kast om er een succesvolle wedstrijd van te maken. Ondanks dat er 48 deelnemende verenigingen uit het hele land aan de start verschenen, kwam het voor dat de zwemmers van Deltasteur bij elkaar in de serie zwommen. Dit leverde mooie en spannende races op. Er werden zelfs zakken drop beschikbaar gesteld voor de winnaars. Hiervoor werd werkelijk álles gegeven.

Mede hierdoor zijn er uiteindelijk maar liefst 17 persoonlijke records verbroken. Deze kwamen op naam van: Sigrit Aarten (Dames 25+, 1x), Pieter Bardelmeijer (Heren 45+, 3x), Fabiola Bosman (Dames 40+, 1x), Alistair Critchell (Heren 45+, 1x), Nienke Fuite (Dames 20+,1x), Patrick de Jonge (Heren 30+, 1x), Bob Potkamp (Heren 25+, 1x), Desiree Rave (Dames 20+, 1x), Gea van der Schaaf (Dames 40+, 3x), Ilonka Schuldink (Dames 40+, 1x), Sander de Velde (Heren 35+, 1x) en Eline Vossebelt (Dames 25+, 2x). Ilonka Schuldink zwom het grootste PR op de 25m rugcrawl (-1.19sec).

De estafetteploeg zwom 4x50m wisselslag. Deze keer waren Gea van der Schaaf, Tom de Lange, Alistair Critchell en Ilonka Schuldink opgesteld. In de categorie Gemengd 120+ waren zij de snelsten.