Afbeelding

2Bruggenloop lucratief voor Longfonds

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN – De eerste editie van de Ned Air 2Bruggenloop was lucratief voor het Longfonds. Afgelopen maandag reikte hoofdsponsor Ned Air van het loopevenement een cheque uit van 1.500 euro aan het Longfonds. Dit gebeurde op het strandje bij de Stadsbrug.

Voorafgaand aan de Ned Air 2Bruggenloop, die op 30 maart plaatsvond en zo’n 1200 deelnemers trok, konden deelnemers bij hun inschrijving geld doneren aan het Longfonds. Dat leverde het mooie bedrag van € 1.500 op. Wouter Wijma, algemeen directeur van Ned Air, is tevreden: “Als je voor het eerst zo’n evenement organiseert, weet je niet direct wat je kan verwachten qua opbrengst voor het goede doel. Dan is € 1.500 een prachtig bedrag.” Ook Silke Veurink, Relatiebeheerder Bedrijven namens het Longfonds, was erg blij met de cheque: “Het is mooi dat Ned Air zich wil inzetten voor het goede doel. Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen, voor alle Nederlanders. In die strijd heb je elkaar hard nodig. Wij zijn dan ook erg blij met de steun van Ned Air en het prachtige bedrag op de cheque!”

De keuze voor het Longfonds als goede doel voor de Ned Air 2Bruggenloop was snel gemaakt. “We zochten tijdens het organiseren van de Ned Air 2Bruggenloop naar een goed doel dat qua doelstelling aansloot bij ons bedrijf”, aldus Wijma. “Het Longfonds kwam al snel als beste kandidaat uit de bus. Toen we daarover contact met ze opnamen, waren ze onmiddellijk enthousiast, en hebben we ons samen ingezet voor een stukje zichtbaarheid van het Longfonds rondom het start- en finishgebied van de Ned Air 2Bruggenloop.”

De Ned Air 2Bruggenloop was een groot succes, en wordt waarschijnlijk een ‘blijvertje’. Dat is goed nieuws voor het Longfonds. “Bij de volgende editie gaan we natuurlijk voor een nog hoger bedrag”, aldus Wouter Wijma. “Bovendien zijn we als bedrijf aan het verkennen hoe we het Longfonds nog verder kunnen steunen. In ieder geval hebben we samen een mooi bedrag opgehaald, en kunnen we terugzien op een geslaagd evenement.”

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 12 uur geleden