Afbeelding

Ricardo Brink pakt eerste podiumplaats bij IDM Superbike

Sport

KLETTWITZ – Ricardo Brink is het seizoen in de IDM Superbike uitstekend begonnen. De wegracer uit IJsselmuiden veroverde in de tweede race voor het eerst een podiumplaats in de IDM Superbike. In de eerste race kwam hij als vierde over de streep.

In de eerste race op de Lausitsring volgde al snel een herstart over negen ronden. Brink reed een sterke race en verzuilde plek zeven voor plaats vijf. In de laatste ronde wist hij Toni Finsterbusch te passeren en finishte hij als vierde. Ilya Mikhalchik wist de eerste race te winnen.

In de tweede race mocht Brink vanaf pole position starten dankzij een verandering in het reglement voor de startgrid van de tweede race. Brink wist dit goed uit te buiten creëerde na de start een gat met zijn achtervolgers. Uiteindelijk zijn leidinggevende positie niet handhaven. Vijf ronden voor het einde werd hij gepasseerd door Puffe en in de laatste ronde moest hij Nigon laten gaan. Toch was de IJsselmuidenaar zeer tevreden met de uiteindelijk derde plaats. Julian Puffe wist de tweede race op zijn naam te schrijven.

De tweede IDM Superbike Ronde wordt van 6 tot en met 9 juni verreden in Oschersleben.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden