Jarno Schoonhoven

Meidenteam De Regenboog wint titel VSCO’61 Rabobank Schoolvoetbaltoernooi

Vrijdag heeft de drieënvijftigste editie van het VSCO’61 Rabobank Schoolvoetbaltoernooi plaatsgevonden. 15 jongens- en 6 meisjesteams uit de groepen 7 en 8 speelden samen met 20 teams uit de groepen 5 en 6 op de velden van sportpark De Heughte.

De wedstrijden begonnen onder grote publieke belangstelling van vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere geïnteresseerden om half tien. Het was gezellig druk op sportpark De Heughte, mede ook door het mooie weer. De toeschouwers konden genieten van fanatiek voetbal. De ruim 350 jongens en meisjes hebben spannende wedstrijden laten zien.

De finale bij de jongens, groepen 7 en 8, ging tussen de Borchstee uit Elburg en De Wegwijzer uit Oosterwolde. De wedstrijd eindigde in een 1 - 1 stand en hierdoor kwam het aan op penalty’s. De Borchstee was het meest koelbloedig en heeft de toernooiwinst weten te prolongeren. De strijd om de derde plaats ging tussen De Parel uit ’t Harde en de Regenboog uit Oldebroek, De Parel heeft deze wedstrijd met 9-0 weten te winnen en is hiermee derde geworden.

Bij de meisjes uit de groepen 7 en 8 is de Regenboog uit Doornspijk poulewinnaar geworden, voor De Wegwijzer uit Oosterwolde. Beide teams eindigden in de poule met een gelijk aantal punten. Het doelsaldo van de Regenboog was beter en hierdoor staat de wisselbeker volgend jaar in Doornspijk. De derde en vierde plek gingen respectievelijk naar de Timotheüsschool uit Oldebroek en de Looschool uit ’t Loo.

De Wegwijzer uit Oosterwolde heeft de finalewedstrijd van de groepen 5 en 6 gewonnen van De Parel uit ’t Harde. De uitslag was met 9-1 overtuigend. De strijd om de derde plek werd gewonnen door de Wildemaet uit Elburg, zij eindigden voor de Koldewijn Schoele uit Kamperveen.

’s Middags om vijf uur vond aansluitend op de finales de prijsuitreiking plaats. De prijzen werden overhandigd door Greta van Dorp. Zij vertegenwoordigde Rabobank Noord Veluwe, de hoofdsponsor van het toernooi. Ze werd bij het uitreiken van de prijzen bijgestaan door Christiaan Bakhuizen, bestuurslid technische zaken van VSCO’61.

De prijswinnaars ontvingen een fraaie beker, waarbij de toernooiwinnaars een jaar lang de wisselbeker in hun bezit hebben. Daarnaast nemen de winnaars deel aan de Regiofinale Schoolvoetbal van de KNVB-district Oost in 2020.

Ook dit jaar werden de sportiefste scholen weer beloond met de Fair Play Cup. Een prijs om trots op te zijn, omdat sportiviteit tijdens het Schoolvoetbaltoernooi erg belangrijk is. Bij de jongens uit de groepen 7 en 8 ging de Fair Play Cup naar de Wildemaet uit Elburg. Bij de meisjes, groepen 7 en 8 was de Regenboog uit Oldebroek winnaar. De Fair Play Cup in de categorie groepen 5 en 6 is door de Looschool uit ’t Loo gewonnen.

Ter herinnering aan het toernooi kregen alle deelnemers een vaantje aangeboden namens VSCO’61. Van sponsor AA Drink Sportwater ontvingen alle deelnemers op de toernooidag een welkom flesje drinken.

Vanuit de organisatie willen we de sponsoren van het toernooi bedanken. Rabobank Noord Veluwe is al jaren trouwe hoofdsponsor van het toernooi. AA Drink Sportwater heeft afgelopen jaar haar naam voor het eerst hieraan verbonden.

Naast de sponsoren zijn we als organisatie ook veel dank aan alle vrijwilligers verschuldigd. In het bijzonder willen we hierbij het kantinepersoneel, de scheidsrechters, de onderhoudsploeg, de fotograaf en de leden van de toernooicommissie noemen. Zonder hun inzet zou het toernooi niet mogelijk geweest zijn.