Afbeelding
Tennekes

Meidentoernooi IJVV krijgt steeds meer naam

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – IJVV hield zaterdag de vijfde editie van het ING Meidentoernooi. Dit keer kwamen 44 teams in actie en dat hadden er volgens Ronald Otten veel meer kunnen zijn, want het toernooi heeft een goede naam.

Dat bleek zaterdag maar weer eens toen Otten tijdens het toernooi veel goede reacties mocht ontvangen over de goede organisatie. Het evenement is een van de grootste meidenvoetbaltoernooien in deze regio. IJVV doet er alles aan om het deelnemende meiden goed naar de zin te maken. Zo is er voor iedereen een medaille en wordt er gratis fruit beschikbaar gesteld.

Dit keer moest IJVV wat betreft het aantal deelnemende teams een klein pas op de plaats maken. Vanwege de komst van het nieuwe kunstgras was het gehele hoofdveld niet beschikbaar. Daarnaast moest de organisatie door de nacompetitie een veld inleveren. “Toen heb ik op de rem getrapt. 45 teams is de max”, aldus Otten.

Op creatieve wijze werd nog wel een klein veld gecreëerd op het hoofdveld voor de MO-9-poule. Daarnaast besloot de organisatie om het vizier te richten op de jeugd. “Geen vrouwen 1 of 2. Bij deze teams moet je veel sleuren om de poules rond te krijgen. We krijgen veel meer aanvragen vanuit de jeugd. Ik kreeg via de mail zelfs aanmeldingen Amsterdam en Bergen op Zoom met de vraag ‘kunnen we nog meedoen’? We hadden wel tachtig teams kunnen plaatsen. Het is mooi dat we dit met alle vrijwilliger bij IJVV voor elkaar kunnen boksen.”

De komende jaren gaat de organisatie op dezelfde voet verder. “Alles staat. Het toernooi kan alleen maar groter worden. Ik heb het al uitgerekend. Als alle werkzaamheden straks zijn afgerond op ons sportpark hebben we ruimte voor maximaal zeventig teams”, aldus Otten.