Afbeelding

Sterk optreden Ricardo Brink niet beloond

Sport

OSCHERSLEBEN – Ricardo Brink maakte afgelopen weekeinde een sterke indruk bij race 3 en 4 van het IDM Superbike. De wegracer uit IJsselmuiden had echter pech en moest zich tevreden stellen met een elfde en zevende plek.

Het ongeluk begon al in de tweede kwalificatie. Hij kwam al snel ten val door een oliespoor van een andere rijder. Brink kon zijn tijd niet meer verbeteren en moest in de eerste race op Oschersleben starten vanaf positie acht. Brink had een goede start en dook als zesde de bocht. Daarna kwam hij in het gedrang en raakte bijna een andere coureur. Brink maakte een rare slinger, moest door het grind heen rijden en kwam als 22ste weer de baan op met 7 seconden achterstand op de hekkensluiter. Na een sterke race wist hij zich op te werken tot de elfde plek.

In de tweede race moest hij starten vanaf positie elf. Opnieuw had Brink een goede start en hij dook als zevende de bocht in. Door remproblemen kon hij zich niet verder naar voren werken en kwam als zevende over de streep.

“Ik vind het erg jammer dat ik er afgelopen weekend niet meer uit heb kunnen halen. Terwijl dat er zeker in zat! Ik kijk met een goed gevoel vooruit naar de volgende wedstrijden op het circuit van Zolder België die verreden worden op 21,22 en 23 juni”, aldus Brink.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 15 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 17 uur geleden