Afbeelding

Walking Football Toernooi moet blijvertje worden

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Drie jaar geleden werd Walking Football bij IJVV geïntroduceerd. Woensdag 4 september houdt IJVV de eerste editie van het BrugMedia Walking Football Toernooi. Het zegt veel over de ontwikkeling van Walking Football in Nederland en in de gemeente Kampen. Bert Hofman en Piet IJmker geven bij naamsponsor BrugMedia tekst en uitleg.

Walking Football werd drie jaar geleden bij IJVV geïntroduceerd. De initiatiefnemers waren Bert Hofman en enkele leden van Zangkoor Recht Deur Zee. Dat bleek een goede zet. In een goede sfeer werd er lekker getraind en bezochten de voetballers diverse toernooien. De afgelopen jaren is het aantal spelers gestaag gegroeid. Enkele maanden geleden hield IJVV een Walking Football-clinic. “Dat heeft effect gehad. Er zijn drie nieuwe leden bijgekomen. We hebben nu veertien spelers”, aldus Hofman.

Via Walking Football worden mensen van 60 jaar en ouder in beweging gebracht. Er zijn speciale regels. Zo wordt er niet gerend. In wandeltempo wordt gespeeld op een kwart veld. Naast het damesvoetbal is Walking Football de snelst groeiende voetbalvorm in Nederland.

Driekwart jaar geleden ontstond het plan om een eigen toernooi te organiseren. “’We zijn zo vaak uitgenodigd. Dan wil je zelf ook een keer een eigen toernooi organiseren”, aldus IJmker. De afgelopen maanden druppelden de aanmeldingen binnen. Op woensdag 2 september komen tien teams in actie. Twee ploegen staan op de reservelijst. Elk team speelt minstens vijf wedstrijden. “Er komen teams uit Den Helder en Veldhoven. Die kun je niet voor twee wedstrijden naar IJsselmuiden laten komen”, aldus IJmker.

Bij het Walking Football Toernooi heeft IJVV ruimte voor maximaal tien teams. Dat heeft alles te maken met de werkzaamheden op Sportpark Den Uithoek. Het hoofdveld is niet beschikbaar. Daarom kan IJVV alleen gebruikmaken van het kunstgras op veld 3. Volgend jaar kan IJVV het aantal deelnemende teams uitbreiden. De club wil het toernooi graag laten uitgroeien tot een blijvertje.

Hofman en IJmker zijn blij met de steun van sponsors. “Zij onderkennen het maatschappelijk belang van dit sportief gebeuren. Het is belangrijk dat ouderen blijven bewegen”, aldus Hofman. Het toernooi begint woensdag 2 september om 13.00 uur. Er wordt gespeeld tot 16.55 uur. Daarna volgt de prijsuitreiking. Bij IJVV zal burgemeester Bort Koelewijn meespelen. “Hij moet goed z’n best doen. Misschien wordt hij dan wel geselecteerd voor het Nederlands Burgemeesters Elftal”, sluit een lachende Hofman af met een knipoog.

Wethouder Wonink stampt de grond aan
Geveltuintjes Geerstraat volgende stap in aanpak binnenstad Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
's-Heerenbroek veroordeeld tot nacompetitie door verlies tegen Hattem Sport 12 uur geleden
Afbeelding
IJTC ontvangt eerste subsidie Kamper Sportakkoord (5 foto's) 5 foto's instagram 24 mei, 17:51