Afbeelding
Tennekes

IJVV pakt derde plek op BrugMedia Walking Football Toernooi

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – IJVV is woensdagmiddag als derde geëindigd bij het eigen BrugMedia Walking Football Toernooi op Sportpark Den Uithoek. Faja Lobi Oldstars liet zich kronen tot winnaar van het toernooi.

Bij IJVV speelde burgemeester Bort Koelewijn één wedstrijd mee. Zijn teamgenoten waren enthousiast over het spel van de burgervader. IJVV wist in de poulefase de eerste wedstrijd tegen Rood Wit met 2-1 te winnen. Daarna moest IJVV zonder Koelewijn verder. De IJsselmuidenaren verloren twee keer met 1-0 van achtereenvolgens Rohda Raalte en Vitesse '63. In de laatste poulewedstrijd werd ADO Den Haag met 2-1 verslagen. Zo eindigde IJVV als tweede in de poule.

De regen was van invloed op het toernooi. Aanvankelijk was het droog en kwamen diverse mensen een kijkje nemen. Toen de eerste druppels vielen waren de meeste toeschouwers snel verdwenen. Daarna begon het steeds harder te regenen bij de laatste poulewedstrijden.

Nadat de poulewedstrijden waren afgerond ging de organisatie in gesprek met de deelnemende ploegen. De meeste teams wilden doorspelen. De voetballers van Asv Dronten en Rohda Raalte waren echter al onder de douche gestapt en besloten om te stoppen. Daarom werden twee kruisfinales niet gespeeld. Uiteindelijk ging de strijd om de prijzen gewoon door.

In de strijd om de derde plek moest IJVV het opnemen tegen VV Irnsum en had geluk dat de tegenstander enkele grote kansen om zeep hielp. Na de reguliere speeltijd was het wacht op de eerste treffer, die beslissend zou zijn. Bert Weever mocht zich de man van de wedstrijd noemen. Hij knalde raak en bezorgde IJVV daarmee de derde plek. Faja Lobi Oldstars won het toernooi. De ploeg uit Utrecht was in de finale te sterk voor Vitesse ’63.

Het toernooi verliep in een zeer gemoedelijke sfeer. De deelnemende teams waren enthousiast en verklaarden volgend jaar graag weer terug te willen keren. Bij dit toernooi fungeerde BrugMedia als naam- en hoofdsponsor. Met de sponsoring wil BrugMedia een bijdrage leveren om ouderen in beweging te krijgen. Commercieel directeur Johan van der Kolk reikte samen met wethouder Geert Meijering de prijzen uit.

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22