's-Heerenbroek bedwingt Dieze West

’S-HEERENBROEK – In eigen huis speelde ’s-Heerenbroek zaterdag een prima wedstrijd tegen het sterke Dieze West. In een aantrekkelijk duel kwamen beide ploegen uit op 1-1. Voor een strijdbaar ’s-Heerenbroek had zelfs nog wel meer ingezeten.

Daarom waren de spelers van ’s-Heerenbroek na afloop toch wat teleurgesteld. “Dat zegt alles. Het is een mooi antwoord. Ze willen er echt voor gaan”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddy van den Burg.

In het eerste half uur ging het gelijk op. Jelmer Visscher, de doelman van de thuisploeg, behoedde zijn team voor een achterstand. Bij een scrimmage kon hij redding brengen. Vervolgens raakten de bezoekers in de rebound twee keer de paal. Daarna sloeg ’s-Heerenbroek toe in de 40ste minuut. Gert Kwakkel bezorgde de bal bij de tweede paal. Wessel van Dijk schoot vervolgens binnen. Vlak voor rust was dezelfde Van Dijk dicht bij de 2-0, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Vijf minuten na rust kwam Dieze West langszij. ’s-Heerenbroek kwam daarna even in de problemen, maar wist zich snel te herstellen. Vervolgens was Dieze West enkele keren dicht bij succes en waren er ook diverse kansen voor ’s-Heerenbroek. Een inzet van Rob Henniphof werd van de lijn gehaald en hij raakte ook de lat. Ook Van Dijk kon een kans niet omzetten in een doelpunt.