Afbeelding
Eigen Foto.

Veel voordeel voor vissers bij Dierenspeciaalzaak Korteschiel

Partnerbijdrages

Speciaalzaak Korteschiel is eigenlijk niet weg te denken uit het centrum van Kampen, maar aan het einde van dit jaar stopt eigenaar Tony Korteschiel met de zaak. In december houdt hij een grote uitverkoop, maar voor hengelsporters is het nu al zeer de moeite waard om even een bezoekje te brengen aan de winkel van Korteschiel. Zij kunnen profiteren van hoge kortingen.

Korteschiel heeft de uitverkoop voor hengelsportartikelen naar voren gehaald. “In december heeft uitverkoop voor deze artikelen geen zin. Dan is er geen animo voor”, aldus Korteschiel.

De geschiedenis van Dierenspeciaalzaak Korteschiel gaat terug naar 1957. Toen nam Albert-Jan Korteschiel, de vader van Tony Korteschiel, de winkel van Keppel over. In de beginjaren werd er veel kippenzaad, kippen- en duivenvoer verkocht. “We hadden veel duivenmelkers als klant”, vertelt Korteschiel.

In die tijd werd er veel duivenzaad verkocht en dat bleef lange tijd het geval. Andere populaire producten waren hondenbrood, mopjes (hondenkoekjes) en kanariezaad. Tony Korteschiel was van Jongs af aan al nauw betrokken bij de winkel. In 1972 nam hij de winkel over van zijn vader. Hij breidde de winkel uit met tropische vissen en hengelsportartikelen. In 1984 werd de winkel verder uitgebreid door het hoekpand bij de zaak aan te trekken. Tony Korteschiel ging zich nog meer richten op de hengelsport en ging zich ook toeleggen op de ruitersport. Later kwam er nog een visvliegafdeling bij.

De afgelopen jaren kwam er steeds meer de klad in. “De omzet werd steeds minder. Door detailhandelsbeleid en internet kun je niet meer een dergelijke winkel hebben in de binnenstad”, aldus Tony Korteschiel, die mede daarom heeft besloten dat het mooi is geweest. Hij benadrukt dat mensen cadeaubonnen van Korteschiel op tijd in moeten leveren. “Dat kan tot het einde van dit jaar.”

 Dierenspeciaalzaak Korteschiel
Voorstraat 116-118 Kampen
(038) 333 17 42