Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tips voor het allerleukste dagje uit in Utrecht

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Voor veel mensen is de vakantie weer van start gegaan. Dat betekent natuurlijk ook dat er weer extra tijd is om leuke uitstapjes te maken met het hele gezin. Dan kun je er voor kiezen om net als half Nederland naar het buitenland te vertrekken, maar het is ook mogelijk om de gezelligheid in eigen land op te zoeken. En geloof ons, hier vind je meer dan je verwacht. Eén van de allerleukste steden die je wel móet bezoeken deze zomer is toch wel Utrecht. Utrecht behoort al heel wat jaren tot de ultieme top van bestemmingen voor weekendjes weg en dagjes uit. Deze stad wordt dan ook druk bezocht door toeristen van zowel het binnen- als het buitenland.

Staat een dagje Utrecht ook bij jou op de planning de komende weken? Maar heb je geen idee wat je echt moet zien of doen deze dag? Met behulp van de volgende tips stippel jij de perfecte stedentrip naar Utrecht uit.

Parkeergelegenheid

Parkeren utrecht is best goed geregeld. Er zijn heel veel plekken waar je terecht kunt. Houd er wel rekening mee dat de garages in hartje Utrecht vaak flinke tarieven hanteren. Gelukkig zijn er ook wel goedkopere opties. Daarom is het goed om van tevoren alvast naar parkeergelegenheid in en buiten het centrum te zoeken. Vergelijk de tarieven zodat je precies weet waar je het voordeligst kunt parkeren.

Wil je nog goedkoper uit zijn en vind je het niet erg om nog een stukje verder te reizen met het ov? Dan is een P+R net buiten het centrum ook een goed idee. Hier stap je doorgaans op de tram of de bus om in hartje centrum te worden afgeleverd. Je staat zo al een hele dag voor enkele euro’s en ontvangt een ticket voor het ov helemaal gratis. Zo bespaar je tientallen euro’s en zie je ook nog eens iets van de verdere omgeving in Utrecht. Win-win!

Per fiets

In Utrecht zie je pas echt wat een fietsland Nederland is. De enorme stallingen met fietsen op Utrecht Centraal zullen menig toerist versteld doen staan. De stad is stiekem dan ook het best te bezoeken per fiets. Gelukkig is een OV fiets eenvoudig te huren. Wist je dat er in Utrecht zelfs speciale fietstours beschikbaar zijn met gids? Zo ontdek je eenvoudig de mooiste plekjes in Utrecht en krijg je ook nog eens de nodige historie te horen van de gids.

Waterfietsen door de Oude Gracht

De Oude Gracht is prachtig om te zien. De winkelstraten aan beide kanten, de historische gebouwen en de karakteristieke bruggetjes. Helemaal mooi wanneer de zon ondergaat! Het is dan ook niet voor niets een populaire plek voor toeristen. Zeker wanneer ze ook nog eens het water op mogen. Geniet zelf van een unieke kijk op de Oude Gracht vanaf het water en huur een waterfiets of kano.

Bezoekje aan de Domtoren

Als ik boven op de Dom sta en ik kijk even naar benee… en nu wordt deze bekende songtekst (en tevens lijflied van de Utrechters) ook voor jou de realiteit! Klim naar het hoogste puntje van de Domtoren en geniet van een waanzinnig uitzicht over Utrecht en omstreken. Een klim die je niet snel zult vergeten.

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39