Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Met de kinderen op vakantie? Zo maak je de keuze voor een plek!

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Hoewel het leuk kan zijn, kan het organiseren van een gezinsvakantie vaak stressvol zijn. Meestal doet één persoon al het werk, en komt de rest van de groep opdagen als het tijd is om te vertrekken. Ooit overwogen om kinderen bij de besluitvorming te betrekken?

Kinderen vinden het soms leuk om verhalen te horen over hun ouders toen ze jonger waren. Bedenk samen met je kinderen vakantie-ideeën. Beschrijf enkele van je favoriete jeugdvakanties in je verhalen. Waar ging je heen? Van welke familievakantie genoot je als kind het meest? Welk uitje zou je opnieuw kiezen? Dit kan ouders inspireren om hun kinderen weer mee te nemen op dezelfde reis, of het kan hen inspireren om nieuwe vakanties te plannen.

Een tip: met je kinderen naar een plek waar ze lekker kunnen zwemmen

Wil je samen van de glijbaan, de stroomversnellingen of naar een golfslagbad? Dan is het een goed idee om een waterpark Nederland te kiezen! Na een lange werkweek of tijdens een hittegolf zijn waterparken een geweldige locatie om af te koelen. Nederland heeft ook een heleboel fantastische waterparken, elk met zijn eigen speciale thema’s en voorzieningen. Dus als je zin hebt om te gaan zwemmen, ga dan zeker eens kijken bij de vele ongelooflijke waterparken in Nederland. Wat dacht je van Duinrell? Binnen het Duinrell Vakantiepark bevindt zich het enorme waterpark dat bekend staat als Het Tikibad. Omdat het park zowel binnen als buiten is, is het ideaal ongeacht het weer.

Bestudeer de locatie van tevoren

Elke locatie op je gekozen bestemming in detail bestuderen is het volgende wat je moet doen. Wat voor soort cafés, groene ruimtes, musea en gezinsvriendelijke bestemmingen zijn er, en wat zijn hun prijzen? Hoewel het hebben van alle informatie vooraf je veel meer op je gemak en beheerst kan doen voelen, betekent dit niet dat je je dag tot op de minuut moet plannen. Het is beter om een lijst met ideeën te hebben en een algemene notie van waar je elke dag heen wilt dan een rigide plan. Ga je bijvoorbeeld met de caravan op vakantie, of toch met de auto naar een vakantiepark?

Kies bezigheden waarvan je denkt dat ze die zullen waarderen

Jongere kinderen zijn misschien tevreden met waar hun ouders hen naartoe sturen, maar oudere kinderen hebben meestal een mening. Gaan ze naar het strand? Blijven ze liever de hele dag in een zwembad? Willen ze sporten of het bos in? Plan na het gesprek met je kids een reisschema dat enkele van hun favoriete activiteiten bevat.

Bereid een heleboel spelletjes voor tijdens het reizen en onderweg, zodat de vakantie geen vervelende klus wordt. Voor het geval je wat last-minute vermaak nodig hebt, neem dan veel van het favoriete speelgoed van je kinderen mee.

Overweeg zorgvuldig wat je in moet pakken

Controleer voor vertrek altijd de weersverwachting en bereid je garderobe en uitrusting daarop voor. Bedenk bovendien goed of je stevige wandelschoenen nodig hebt of dat een paar slippers volstaat. Ben je van plan een zware jas mee te nemen? Je kunt voorkomen dat je tijdens het haasten met inpakken een aantal noodzakelijke zaken vergeet door hier van tevoren over na te denken.

Genoeg tijd uittrekken is aan te raden om de boel te organiseren zal helpen om de reis succesvol te laten verlopen, ook al kan op vakantie gaan met jonge kinderen soms stressvol zijn. Eenvoudige taken kunnen soms langer duren dan verwacht wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Extra tijd vrijmaken is cruciaal om stress te verminderen, of het nu gaat om vroeg aankomen op het vliegveld voor je vlucht of iets eerder ontbijten tijdens je vakantie om je niet te haasten naar je volgende activiteit.

In Nederland kan het weer helaas soms aardig omslaan, daarom kan het verstandig te zijn om een camping met overdekt zwembad te kiezen. Zo ben je er zeker van dat wanneer dat dagje waterpark in het water valt, je toch nog lekker het water in kunt en lekker kan spelen met de kinderen.