Afbeelding

Detox geen overbodige luxe voor de meeste Nederlanders

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Detoxen, oftewel cleansing, wordt tegenwoordig steeds populairder en niet zonder reden. Een detoxkuur kan namelijk een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid en fitheid van je lichaam. Dit kan via producten die te koop zijn bij de G&W Gezondheidswinkel aan de Oudestraat 140.

Volgens medewerkers van de winkel werkt het als volgt. "Het ontgiften zelf is een natuurlijk proces waarbij je lichaam 24 uur per dag de gifstoffen, zoals pesticiden en andere chemicaliën, die je bewust of onbewust tot je neemt, uit je cellen, organen en bloed haalt. Deze gifstoffen worden hierna verwerkt door de lever en uitgescheiden door de nieren, urine, ontlasting, ademhaling en transpiratie. Elk lichaam heeft zo zijn eigen grenzen, als het gaat om de hoeveelheid gifstoffen die het lichaam aan kan, voordat vervelende klachten de kop op steken. Een teveel aan gifstoffen veroorzaakt namelijk altijd stress of schade in onze stofwisseling. Hierom kunnen onze lever en andere organen van tijd tot tijd wel wat hulp gebruiken in de vorm van een detox/cleansing; het actief ondersteunen van je lichaam met een intensieve ontgifting en het verwijderen van de gifstoffen."

"Kortom, het is beslist geen overbodige luxe om, naast gezonde voeding en elke dag voldoende beweging én water, je lichaam een handje te helpen door een detox in te lassen. Sinds kort zijn er twee doeltreffende detoxkuren (van Renewlife) in Nederland verkrijgbaar; First Cleanse en CleanseSmart, beide effectieve kuren die werken op je lever en andere organen die betrokken zijn bij dit lichaamsproces. Er is een 15 dagen-reinigingsprogramma op natuurlijk plantaardige basis. De capsules bevatten kruiden- en plantenextracten van o.a. kurkuma, paardebloemwortel, zwarte myrobalaan en mariadistel. Mariadistel draagt bij tot de instandhouding van de leverfunctie terwijl myrobalaanvrucht de gezondheid ondersteunt van de urinewegen en helpt de gezondheid van de lever te handhaven. Daarnaast is er een intensievere reinigingskuur van 30 dagenspeciaal voor een diepgaande en langere reiniging maar

eigenlijk voor iedereen geen overbodige luxe!"

Informeer bij uw G&W GezondheidsWinkel Kampen naar de verschillende detoxkuren van Renewlife. gezondheidswinkel.nl.