Afbeelding
Foto: Unsplash

Celstraf voor bestuurder die onder invloed ravage veroorzaakte op N50

112

ZWOLLE (JPZ) – Onder invloed van drugs reed een 34-jarige man in augustus 2020 in op tegemoetkomende verkeer op de N50 bij Kampen. Hij kreeg donderdag 3 maanden cel en een rijontzegging van 2 jaar opgelegd.

Meerdere getuigen verklaarden hoe de 34-jarige Blazej G. iets uit het dashboardkastje leek te halen toen zijn wagen op 9 augustus 2020 op de verkeerde weghelft terechtkwam. Zijn zwarte Ford reed in op de achterzijde van een camper. De camperopbouw werd volledig verwoest in de crahs en een bijrijder raakte zwaargewond. Ook twee andere auto’s raakten van de weg. De bijrijder in de camper liep een verbrijzelde hand op bij het ongeval. Ook na meerdere operaties is nog altijd onduidelijk of de vrouw haar vak als verpleegster ooit weer op kan pakken. 

In het ziekenhuis in Zwolle viel op de eerste hulp op dat de Poolse bestuurder G. met dubbele tong sprak. Uit een bloedtest bleek dat hij amfetamine en cannabis had gebruikt die dag. Zelf ontkende de man drugs gebruikt te hebben. Ook de rechtbank acht bewezen dat G. niet zat op te letten. Door het gebruik van drugs ‘’had hij onvoldoende besef van zijn verantwoordelijkheid als weggebruiker’’, zei de voorzitter donderdag. De aanrijding had grote impact onder de slachtoffers. Gezien de ravage was het een wonder dat er geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Nick de Vries