Afbeelding
Foto: Facebookpagina Koffie Puur

‘Koffie Puur’ van Leger des Heils moet deuren sluiten

· leestijd 1 minuut Algemeen

IJSSELMUIDEN - Toen de lockdown in maart werd aangekondigd moest ook de huiskamer ‘Koffie Puur’ in IJsselmuiden de deur sluiten. Dat blijft zo, want door de 1,5 meter maatregel is het niet haalbaar om in kleine ruimte van Koffie Puur gasten op een veilige manier te ontvangen.

Kapitein Eric Kamperman van het Leger des Heils in Kampen: “In de afgelopen maanden hebben we iedere maand netjes onze huur voor het pand betaald in de hoop dat Covid-19 spoedig onder controle zou komen en de anderhalve meter maatregel niet meer nodig zou zijn. Maar helaas is het tegendeel het geval. Het Leger des Heils kan het zich niet meer veroorloven de huur te blijven betalen, terwijl we weten dat de kans heel klein is dat Koffie Puur binnenkort weer open kan. Ook voor ons zijn er in de afgelopen tijd heel veel inkomsten weg gevallen. Er komen minder giften binnen en de kledingwinkel is een lange tijd gesloten geweest. Ondertussen hebben we wel veel meer kosten gemaakt door alle extra hulp die we in de afgelopen maanden geboden hebben. En voor het open houden van Koffie Puur zijn we volledig afhankelijk van deze inkomsten.”

Vooralsnog zullen de deuren van Koffie Puur dus gesloten blijven. Wel is het Leger des Heils in overleg met de verhuurder van het pand om te kijken of het in de toekomst mogelijk is om weer een herstart te maken. “Dit is een besluit dat we met pijn in ons hart nemen. Zowel voor de betrokken vrijwilligers als de bezoekers van Koffie Puur is dat een flinke teleurstelling in een periode die toch al heel lastig is”, aldus Kamperman. “Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. We proberen in de komende periode naar nieuwe vormen te zoeken waarin we toch present kunnen zijn in IJsselmuiden. Want de behoefte aan contact en een luisterend oor is heel erg groot.”

Fred Sollie

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.