Afbeelding
foto Robert Westera

Drie Kampenaren onder winnaars voorronde Kunstbende Overijssel 2020

Algemeen

ZWOLLE / KAMPEN - De winnaars van de voorronde van Kunstbende Overijssel 2020 zijn maandagavond 26 oktober bekendgemaakt. Onder hen de 18-jarige Matthew Red uit IJsselmuiden (1e prijs Muziek), de 19-jarige Bodhi uit Kampen (2e prijs Fashion) en de 14-jarige Diversity Crew uit Kampen (3e prijs Dans).

De voorronde vond afgelopen zondag plaats in Poppodium Hedon in Zwolle en werd voor het publiek uitgezonden via een livestream. Jongeren van 13 t/m 18 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Er zijn 20 deelnemers in de prijzen gevallen met hun act of kunstwerk.

De eerste, tweede en derde prijswinnaars krijgen een coachingstraject op maat. Daarnaast winnen ze een tas vol optredens, studiotijd, vrijkaarten en goodies, beschikbaar gesteld door diverse instellingen, organisaties en bedrijven uit Overijssel. Alle eerste prijswinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kunstbende op zaterdag 7 en zondag 8 november in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Ontwikkelingstraject

Kunstbende organiseert activiteiten voor creatieve jongeren van 13 t/m 18 jaar. Leden van Klub Kunstbende worden op de hoogte gehouden van workshops, open podia en coaching in hun regio. Pas als zij er klaar voor zijn, kunnen ze een act aanmelden en optreden op het podium. Zo doe ze mee aan een selectieronde en/of voorronde in hun regio, waarnaar ze door kunnen stromen naar de landelijke finale. Daarna worden de nummers één van de finale een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsors en partners. Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Prins Bernhard Cultuurfonds, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle.

Fred Sollie