Afbeelding
Foto Tennekes

Zalk klaar voor intocht Sinterklaas

Algemeen


ZALK - In Zalk weten ze het zeker. De landelijk intocht van Sinterklaas is dit jaar in Zalk. In het dorp wordt alles in gereedheid gebracht. Daarnaast is er hard gewerkt aan een leuk filmpje, die vrijdag wordt gelanceerd via de Facebook-pagina van de Oranjeschool.

Volgens het Sinterklaasjournaal komt Sinterklaas zaterdag aan in Zwalk, maar dat schijnt een vergissing te zijn. Een van de hulppieten is in de fout gegaan. ‘Zwalk moet natuurlijk Zalk zijn’, is de overtuiging in Zalk. Dat is ook de mening van de Kamper burgemeester Bort Koelewijn. Al een jaar geleden heeft hij een brief gestuurd naar de Sint, waarin hij aangeeft dat er sprake is van een schrijffout.

In Zalk is iedereen er dus van overtuigd dat Sinterklaas zaterdag aan gaat komen in het dorp. Daarom is iedereen in Zalk al dagenlang druk aan het werk om de intocht en het verblijf van Sinterklaas zo prettig en verantwoord mogelijk te maken. Zo is de aanlegsteiger versneld gerealiseerd. 

Ook de kinderen van de Oranjeschool hadden het er maar druk mee. Zo werd er een studio ingericht in het dorpshuis, zodat de Sint straks digitaal en coronaproof met kinderen kan communiceren. Ook hielpen ze mee in de keuken bij Restaurant De Oase en maakten ze de bedden op bij de Bed &Breakfast, waar Sinterklaas zal verblijven. Daarnaast werd door de kinderen symbolisch de rode loper uitgerold bij de Oranjeschool voor Sinterklaas. 

De Sint is meer dan welkom dan in Zalk. Kijk vrijdag naar het filmpje over Zalk en Sinterklaas via de Facebookpagina van de Oranjeschool.


Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh