Afbeelding
foto aangeleverd

Basisschool De Fontein zamelt geld in voor Stichting Tekenen voor Kinderen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Basisschool De Fontein in Kampen had onlangs de Stichting Tekenen voor Kinderen op bezoek in het kader van het Scholenproject. Met dit scholenproject geeft de stichting een presentatie over hun werkzaamheden in ziekenhuizen, AZC’s en Medische Kinderdagverblijven, waarna één van de tekenaars van de stichting een gratis workshop geeft voor de bovenbouw. 

Omdat Stichting Tekenen voor Kinderen afhankelijk is van fondsen, donateurs en sponsors, heeft De Fontein met een Heitje voor een Karweitje-actie een bedrag van 502,80 euro voor de stichting opgehaald. Een zelfgemaakte cheque met het eindbedrag van de verloting werd door Yalissa en Wilke van De Fontein aan Fer Elzinga van Stichting Tekenen voor Kinderen uitgereikt.

Stichting Tekenen voor Kinderen is een groep professionele tekenaars die kinderen in bijzondere situaties een klein, magisch moment willen bezorgen door middel van een tekening. Ze tekenen op meer dan 75 locaties in heel Nederland, waaronder het Isala Ziekenhuis te Zwolle en het ODC de Klimop in Kampen in deze regio. De tekenaars tekenen aan het bed of bezoeken de kinderen op locatie. De kinderen zijn op dat moment even de baas en bepalen, wat er wordt getekend, met welke kleuren en op wat voor soort papier. “De tekenaars zijn echte tekentoveraars die de fantasie van de kinderen weten te vertalen in een prachtige tekening. Het is mooi om de verwondering en de blijdschap te zien als een tekening af is en ze realiseren dat ze eigenlijk een héél persoonlijk cadeautje krijgen”, weet Fer Elzinga, die als tekenaar al acht jaar aan de stichting is verbonden, in vier ziekenhuizen en drie AZC’s tekent, en ook de striptekenworkshop gaf op De Fontein. “Die glimlach die we elke keer op hun gezicht toveren is de mooiste beloning die je kunt krijgen. We krijgen altijd complimenten van de ouders, niet alleen om de tekening, maar ook omdat ze zien dat hun kind even kan ontspannen en niet meer in de bubbel van het ziek-zijn zit. Bovendien hebben ze met de tekening een leuke blijvende herinnering aan die vervelende periode.”

De Fontein was erg te spreken over het Scholenproject. “De presentatie laat goed zien waar Stichting Tekenen voor Kinderen voor staat, het was dus niet moeilijk om de kinderen te motiveren om een sponsoractie voor deze stichting te doen”, vertelt Christine Boddeüs, leerkracht op De Fontein. “Sterker nog, hij heeft voor kinderen bij ons op school getekend toen ze in het ziekenhuis lagen. Het is dus een goed doel wat heel dicht bij de belevingswereld van de kinderen staat. De ouders hebben ook fantastisch meegeholpen, zij hebben samen met de kinderen veel klusjes bedacht zodat ze aan de slag konden met “Een Heitje voor een Karweitje”. Samen hebben ze een mooi bedrag van € 502,80 opgehaald. “De kinderen waren ook heel enthousiast over de workshop”, vervolgt Boddeüs. “De tekeningen die Fer Elzinga tijdens de workshop had gemaakt, hingen als voorbeelden door de hele school.”

Fred Sollie