Afbeelding
foto Fred Sollie

Sinterklaasactie voor kinderen uit gezinnen met minimuminkomen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Deze week krijgen ruim 250 kinderen in Kampen een cadeautje via de Sinterklaasactie van Humanitas. De actie is speciaal bedoeld voor kinderen van gezinnen die moeten rondkomen van het minimuminkomen en wordt uitgevoerd door vrijwilligers van Humanitas samen met bedrijven en organisaties in Kampen.

De sinterklaasperiode is voor veel kinderen een spannende tijd. Een gezellig familiefeest met leuke cadeautjes, pepernoten, marsepein en speculaas. Maar niet alle kinderen vieren sinterklaas terwijl ze op school of op de sportclub wel mooie verhalen van andere kinderen horen. 

Humanitas organiseert ook dit jaar weer deze actie voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar die in de Gemeente Kampen wonen. Vrijwilligers van Humanitas Kampen kwamen in november bij elkaar om alle cadeautjes in te pakken, te voorzien van etiketten en klaar te zetten voor het juiste adres. “Normaal doen we dit in de winkel van een van onze sponsoren”, zegt coördinator Angela Logtenberg. “Maar in verband met corona zaten we dit jaar met elkaar in een loods op het industrieterrein.”

50 extra kinderen
Humanitas schrijft de minima via de Gemeente Kampen aan met de vraag of ze willen meedoen met deze actie. “Dit jaar hebben we ook gezinnen benaderd via maatschappelijke organisaties en de Voedselbank’, zegt Angela. “We hebben daardoor ruim vijftig kinderen meer dan vorig jaar.” Ouders die meedoen, krijgen een verlanglijstje opgestuurd waarop ze cadeautjes kunnen aankruisen. Die worden ingekocht bij Top1Toys Het Speelhuys, dat korting geeft op de aanschafprijs én zorgt voor een zak pepernoten. De Albert Hein aan de meeuwenweg heeft een bijdrage geleverd om de sinterklaastas te vullen met een speculaasslof.

Onbezorgde sinterklaasavond
Angela: “We hebben verder zoveel mogelijk maatschappelijke organisaties benaderd om mee te werken. Zo worden we met een financiële bijdrage gesponsord door Wagterveldzorg, Base to Work, Stichting Ela, Van der Horst & Starke en de Lions Club Kampen, die bovendien ook de sinterklaastassen bezorgt. Het is fantastisch dat we dit met elkaar kunnen doen. En het wordt zó gewaardeerd. Ik kreeg vorig jaar een bericht van een ouder die altijd tegen deze periode opzag, maar nu toch een onbezorgde avond tegemoet ging. Mensen zijn heel dankbaar als je de tas aflevert. Daar doe je het toch voor?”

Meer sponsoren welkom
Wilt u de Sinterklaasactie volgend jaar ook sponsoren? Neem dan contact op met Angela Logtenberg via TA.Kampen@humanitas.nl

Fred Sollie