Afbeelding
foto aangeleverd

Waterschap gaat baggeren in woonwijk Cellesbroek

Algemeen

KAMPEN - Het Waterschap Drents Overijsselse Delta onderhoudt watergangen in het stedelijk gebied van Kampen met de kraan en/of de maaiboot. Door de vorming van bagger wordt de waterdiepte steeds minder, neemt de waterkwaliteit af en wordt het werken met de maaiboot steeds moeilijker. Daarom worden vanaf begin januari een aantal watergangen in de wijk Celleshoek uitgebaggerd

Er wordt ongeveer 21.000 m3 bagger verwijderd. Ook alle inliggende duikers worden schoongemaakt zodat de doorstroming weer optimaal zal zijn. De werkzaamheden geven enige overlast. Er wordt echter niet lang op dezelfde plek gewerkt. De verkeersveiligheid krijgt volgens het waterschap veel aandacht omdat de uitvoering van de werkzaamheden in een woonwijk plaatsvindt. Er wordt vooral en zoveel mogelijk rekening gehouden met schoolgaande kinderen. 

Het baggerwerk start maandag 4 januari 2021 duurt tot uiterlijk 15 maart. Voor vragen over het baggerwerk kan contact worden opgenomen met Tinus Brand, toezichthouder van het waterschap, via (088) 2331916 of tinusbrand@wdodelta.nl.

Fred Sollie