Afbeelding
Aangeleverd.

Hilde Palland definitief 12de op CDA-lijst Tweede Kamer

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het CDA heeft haar kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen zaterdag vastgesteld in een digitaal congres. Hilde Palland-Mulder uit Kampen neemt daarop definitief de twaalfde plek in. Daarmee is zij de hoogste stijger op de lijst. In 2017 stond zij op plaats 21 en kwam zij na de verkiezingen net niet in de Tweede Kamer.

Nadat Sybrand Buma burgemeester van Leeuwarden werd in 2019, kon zij tussentijds een plek innemen in de CDA-fractie in de Tweede Kamer. En nu neemt Palland dus een zeer verkiesbare plaats in op de nieuwe kandidatenlijst van het CDA voor de verkiezingen in maart 2021. De lijst wordt aangevoerd door Wopke Hoekstra als lijsttrekker.

Hilde Palland is zeer vereerd met haar twaalfde plek. “Het is een blijk van waardering en vertrouwen in mijn functioneren in een relatief korte periode als Tweede Kamerlid”, zegt Palland. “Ik ga graag door in Den Haag met mijn inzet voor familiebedrijven, een eerlijke economie en arbeidsmarkt, en met aandacht voor alles wat speelt in onze regio.”

Aandacht voor gezinnen en familiebedrijven

Palland is ook enthousiast over het CDA verkiezingsprogramma dat afgelopen zaterdag door de leden is vastgesteld. “Er is veel aandacht voor de regio, het versterken van de woningbouw en de positie van jonge gezinnen en jongeren, bijvoorbeeld door de herintroductie van de basisbeurs.”

Persoonlijk is Palland heel blij met de aandacht voor familiebedrijven in het verkiezingsprogramma. “Familiebedrijven zijn de stabiele motoren van de economie, werkgelegenheid en lokale gemeenschappen. Ik zet mij in voor een goede bedrijfsoverdracht aan een volgende generatie en ben blij dat ons programma dat ook concreet benoemd en daar op inzet.”

Regio vertegenwoordigd

“Het is belangrijk dat ook onze regio in Den Haag vertegenwoordigd is en blijft. De lijnen zijn kort en dat is van grote meerwaarde”, zegt Henk Selles, voorzitter van het CDA Kampen. “Het is goed dat Hilde haar werk in de Tweede Kamer vermoedelijk kan voortzetten. Maar daarvoor is de support uit onze gemeente en regio onmisbaar. Daarom hoop ik dat veel kiezers uit onze gemeente in maart op Hilde zullen stemmen.”