Afbeelding
archieffoto

Kampen Sociaal: ‘Hotelfunctie universiteit zou mooi zijn’

Algemeen

KAMPEN  -  Nu de synode van de gereformeerde kerken vrijgemaakt besloten hebben dat haar universiteit aan de Broederweg mag verhuizen, doemt de vraag op welke invulling het pand moet gaan krijgen, mocht de verhuizing doorgaan. De fractie van Kampen Sociaal wil dat het college daarover vroegtijdig in gesprek gaat met het bestuur van de universiteit.

Hoewel er nog geen besluit is genomen over een eventuele verhuizing staan wel alle seinen op groen. De politieke partij wil daarom dat het college in gesprek gaat en nadrukkelijk bij die gesprekken in gaat zetten op een hotelfunctie.

Fractievoorzitter Richard Boddeus: “Hoewel de “domineesfabriek” eigendom is van het kerkverband kunnen we wel voorwaarden verbinden aan een nieuwe invulling, de kans dat er weer onderwijs gegeven gaat worden in de universiteit lijkt mij nihil. Tot aan 1923 heeft hotel Pays Bas aan de Broederweg gezeten, het zou mooi zijn als het pand weer een hotel wordt, we kunnen nog wel wat slaapplek gebruiken in Kampen.”

Broederweg 15 werd gebouwd in 1889, toen had het een hotelfunctie. Hotel des Pays Bas had in 1913 zijn prominentste gast; prins Hendrik, echtgenoot van voormalig koningin Wilhelmina.