Afbeelding
foto aangeleverd

Spaaractie ‘Wat een plaatje!’ bijna afgelopen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De spaaractie ‘Wat een plaatje!’ loopt bijna op zijn einde. De medewerkers van het Stadsarchief genieten van alle leuke berichten die ze op internet voorbij zien komen. Ze vinden het mooi om te zien hoe iedereen elkaar fanatiek helpt met het ruilen van ontbrekende plaatjes. 

Helaas heeft niet iedereen het boek kunnen bemachtigen waar de plaatjes in bewaard kunnen worden. Het Stadsarchief had niet verwacht dat het zo’n succes zou worden. Menigeen heeft zijn of haar boek vol gekregen door de inzet van Dick van Keulen. Nog steeds kunnen mensen terecht bij hem voor de plaatjes die nog missen. 

De spaaractie duurt nog tot en met 31 maart. Wie dubbelen heeft en/of nog plaatjes nodig heeft aan het eind van de maand, kan een verlanglijstje en de dubbelen voor 11 april inleveren bij één van de beide de Jumbo’s in Kampen. “Dan gaan we in er mee aan de slag om jouw boek ook compleet te maken. Je kunt dan op donderdag 22 april of zaterdag 24 april jouw envelop ophalen bij het Stadsarchief in De Stadskazerne. Natuurlijk kun je ook je alleen je dubbelen inleveren als je je boek vol hebt, dan help je zo op deze manier de anderen hun boek vol te krijgen”, laat het Stadsarchief weten. 

Dit zijn de stappen:

1. Stop de dubbele plaatjes in een envelop.
2. Schrijf voor- en achternaam duidelijk op de envelop.
3. Schrijf ook op de envelop de nummers van de plaatjes die je nog mist.
4. Lever de envelop vóór 11 april in bij Jumbo Penningkruid (bij de servicebalie) of Jumbo Hanzeplein (in de speciale inleverzuil).
5. Het Stadsarchief gaat dan aan de slag om de ontbrekende plaatjes bij elkaar te zoeken.
6. Op 22 of 24 april kan tussen 10 en 12 uur de ruilenvelop worden afgehaald bij het Stadsarchief in De Stadskazerne.

Hulpvraag

Het Stadsarchief heeft nog een vraag: Wie is de dame die op de voorkant van het plaatjesalbum staat? Stuur het antwoord naar info@stadsarchiefkampen.nl.