Martijn Sweitser (l) en Wim Gerards
Martijn Sweitser (l) en Wim Gerards foto Herald Lammertink

Opbrengst Goede Doelen actie dit jaar naar de Voedselbank

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - DeltaWonen zette zich dit jaar met de jaarlijkse Goede Doelen actie in voor de Voedselbanken in gemeente Kampen, Oldebroek en Zwolle en haalde daarvoor 4.275 euro op. Adjunct-directeur Martijn Sweitser overhandigde donderdag 8 april de cheques aan de 3 Voedselbanken.

“We wonen, werken en leven met steeds meer mensen samen. Mensen met verschillende achtergronden, verschillende dromen en verschillende woonwensen, in verschillende fases van het leven. Deze mensen vinden op verschillende manieren leefgeluk”, aldus Sweitser. “Bij leefgeluk hoort ook dat iedereen mee kan doen op zijn of haar eigen manier. Door de opbrengst van de Goede Doelen actie te doneren aan de Voedselbank, hopen we een beetje mee te kunnen helpen met het creëren van kansen juist voor die mensen die even niet zelfstandig mee kunnen doen.”

Donatie
De Goede Doelen actie bestaat uit donaties van bedrijven waar deltaWonen mee samenwerkt. In plaats van het geven van kerstgeschenken vragen wordt de samenwerkingspartners gevraagd een donatie te doen. Elk jaar voor een andere organisatie. “We zijn erg blij met dit mooie bedrag. Met dit geld kunnen we onder andere de pakketten voorzien van verse groente en fruit” aldus Wim Gerards van de voedselbank Elburg-Oldebroek.

Cijfers Voedselbank
In Nederland leven meer dan 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. De Voedselbank helpt wekelijks 40.000 gezinnen, die op dat moment zelf niet genoeg geld hebben voor de belangrijkste levensmiddelen. Anderzijds leveren partners en donateurs eten, drinken en onderhoudsmiddelen aan. De voedselbanken voorkomen daarmee de verspilling van goed voedsel.
Met de noodhulp krijgen mensen een kans om weer volwaardig deel te nemen aan de maatschappij. Met als uiteindelijk doel dat deze mensen, met behulp van partners van de Voedselbank, weer op hun eigen benen kunnen staan.

Kijk voor meer informatie over de Voedselbank op www.voedselbankennederland.nl