Afbeelding
foto aangeleverd

Leger de Heils neemt rol van eeTze in Het Lokaal over

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN / IJSSELMUIDEN – Na zes jaren actief te zijn geweest in IJsselmuiden gaat eetcafé eeTze verder als onderdeel van Het 8ste Werk aan de Zwartendijk in Kampen. Het Leger des Heils neemt deze ontmoetings- en maaltijdactiviteit in IJsselmuiden over.

Kapitein Eric Kamperman van het Leger de Heils in Kampen en omgeving hierover: “Het bieden van maaltijden zit in het DNA van het Leger des Heils. Vaak denken mensen dan aan het overbekende kopje soep dat we op talloze plekken uitdelen aan mensen die noodgedwongen op straat leven. Maar ook in onze buurthuiskamers staat een maaltijdactiviteit altijd op het programma. Immers, samen eten en elkaar ontmoeten is zo belangrijk in een tijd waar mensen steeds meer op zichzelf zijn aangewezen en waar eenzaamheid in alle lagen van de bevolking gevoeld wordt. We zijn dan ook heel dankbaar voor deze kans! In IJsselmuiden hebben we straks de beschikking over een mooie ruimte met grote keuken en goede voorzieningen. We zitten in Het Lokaal waar ook de sociale kapper, een fietsenmaker en Welzijn zitten. Een prachtige combinatie. Ik ben blij dat de vrijwilligers van eeTze blijven om deze avonden mogelijk te maken. In het afgelopen jaar was het niet mogelijk om gezamenlijk te eten, maar werden maaltijden thuis bezorgd. We hopen van harte dat we na de zomer de deuren weer kunnen openen en we weer gezellig met elkaar aan tafel kunnen. En wie weet kunnen we in de toekomst onze activiteiten uitbreiden waardoor Het Lokaal een gezellige buurthuiskamer wordt waar iedereen vrij binnen kan lopen.”

Ook eeTze is blij met deze mooie stap. ”Mooi om te zien dat vanuit een idee vanuit een huiskamer, wat begonnen is met 10 mensen, het is uitgegroeid naar 50 tot 60 personen per week die kwamen eten. Door vaste gezichten (Andries en Wouke, mee-kokers, vrijwilligers en chauffeurs) en door op tijd samen te werken met Het Leger des Heils en de eetkamer, tijdens corona, is een mooie samenwerking ontstaan die heeft geleid tot overdracht naar het Leger des Heils met Raymond als coördinator en vele vrijwilligers. Zo waarborgen we dat de donderdagavonden door kunnen gaan en kunnen wij als initiatiefnemers ons volledig richten op Het 8ste Werk wat eigenlijk een doorontwikkeling is van eeTze. EeTze blijft dus wel bestaan maar op een andere plek en ook in een andere vorm”, vertelt Gea Overweg van eeTze. “Hoe we dit vormgeven zijn we nog aan het uitwerken. Wat we graag willen is een zondag-brunch houden waar je naar toe kunt komen om gezelligheid te delen en te genieten van een goed gesprek (met goede lunch uiteraard). Daarnaast willen we ons erf delen en hebben we iedere maandag een open klusdag waar iedereen welkom is. Zondagmiddag 5 september willen we onze eerste ‘brunch’ houden aan de Zwartendijk 8 in Kampen. Aanmelding niet nodig. Inloop vanaf 11:30 uur.”

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21