Afbeelding
Aangeleverd.

BrugMedia en Nieuwsblad Schaapskooi nieuwe eigenaar van Veluws Nieuws

Algemeen

KAMPEN - DPG Media verkoopt per 1 juli aanstaande de huis-aan-huiskrant Veluws Nieuws aan Ronald Kloekke en BrugMedia (de uitgever van De Brug). De nieuwe uitgever integreert de krant in Nieuwsblad Schaapskooi. DPG Media en BrugMedia gaan een nauw samenwerkingsverband aan. De laatste editie van Veluws Nieuws verschijnt op 30 juni 2021. 

Jan van Dun, directeur Local Media DPG Media: “De markt blijft steeds in ontwikkeling en in veel steden en gemeenten is nog slechts plaats voor één huis-aan-huiskrant. Dit leidt tot allerlei bewegingen in de sector. Wij passen steeds ons bestaande portfolio aan en zetten verder in op het ontwikkelen van digitale mogelijkheden. Zo kunnen lezers ons nieuws ook vinden op digitale nieuwsmedia, zoals destentor.nl.”

Voor de trouwe lezer van het Veluws Nieuws blijft het lokale nieuws via de Schaapskooi gewoon beschikbaar. “We zijn verheugd dat DPG voor ons gekozen heeft om mee samen te werken. We zijn er dan ook van overtuigd dat we de lezer in de regio met deze stap nog beter kunnen bedienen”, aldus Ronald Kloekke. 

Johan van der Kolk, commercieel directeur BrugMedia: “Deze overname sluit naadloos aan op onze visie om de lokale marketing- en mediapartner te willen zijn. Door het grote bereik van onze kranten, nieuwssites en social media kanalen in combinatie met onze marketing en communicatie diensten kunnen wij klanten optimaal helpen in het realiseren van hun doelstellingen. Behalve dat wij ondernemers willen helpen, vinden wij het heel belangrijk om onze lezers dagelijks te voorzien van betrouwbare lokale content en mensen daarmee met elkaar in verbinding te brengen.

BrugMedia en DPG Media zijn overtuigd van het belang en de kracht van de samenwerking voor het behoud van lokaal nieuws in de regio.