Afbeelding
beeld aangeleverd

Actiefilm met Kampen als decor

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Wat begon als een leuk idee om de coronatijd door te komen is uitgegroeid tot de actiefilm Code Kampen. “Tijdens het maken van een filmpje over het koehijsen in Kampen ontstond het idee om een film zonder budget te maken. Onze agenda’s waren zo goed als leeg, maar onze hoofden zaten vol met ideeën”, aldus regisseur Julius Hartman.

CODE Kampen is een spannende actiefilm met de stad Kampen als prachtig decor. Het oorspronkelijke idee was een aflevering van een kwartier, dat liep volledig uit de hand; de film Code Kampen is een speelfilm van 1 uur geworden.

Zondag 20 juni gaat de film Code Kampen in de Stadsgehoorzaal in première. Er zijn twee voorstellingen nodig om alle acteurs ‘hun’ film te kunnen laten zien. Jos Hogenbirk zegt: “Het is fantastisch hoe heel Kampen heeft meegewerkt aan de totstandkoming van dit filmavontuur. We hebben zo ongelofelijk veel hulp aangeboden gekregen!”. Julius vult aan: “Dat was ook nodig, we hadden onszelf ten doel gesteld deze film met nul euro te maken. Alle hulp was welkom, van rubberboten tot bedrijventerreinen en van gymzalen voor stunts tot foodtrucks. Veel van deze mensen hebben een rol in de film, al hadden we buiten coronatijd nog meer uitgepakt!”

Op de vraag of de BN-ers op de filmposter echt meedoen reageert Jos: “Ik zou die film gewoon bekijken. Daarmee vergroot je ook de kans op een tweede deel met nóg meer Kampenaren!”

Kaarten zijn te bestellen via de website van de Stadsgehoorzaal.