Afbeelding
Rianne te Kaat

Workshops voor jong en oud bij Quintus

Algemeen

KAMPEN - Quintus houdt in de laatste week van de zomervakantie een Summerschool met workshops voor jong en oud. Quintus sluit daarbij aan op de expositie ‘Nouveau Deco’ van Christie van der Haak in het Stedelijk Museum Kampen en op het Kamper Stripspektakel. 

Van woensdag 18 t/m vrijdag 20 augustus zijn er workshops Peuterdans, Kleuterdans, Moderne Dans en Dansimprovisatie (70+) en kennismakingslessen ‘Pianospelen voor (groot)ouder en kind’, workshops ‘Mijn Harp en Ik’ (6-12 jaar), ‘Op Reis met Rivke en de Cello’ (5-9 jaar) of ‘Speel je Zelfgemaakte Muziekstuk’ (6-9/10-12 jaar). Voor wie wil dansen, zingen én toneelspelen tegelijk, is de workshop Musical Holiday (4-6/7-10/10-14 jaar) geschikt. 

Fotowedstrijd

Liever creatief aan de slag? Tijdens de Quintus Summerschool kan je ‘Werken met Pastelkrijt, Inkt en Ecoline’ (7-11 jaar) en ‘Abstract’ of ‘Expressionistisch Schilderen’ (16+ en volwassenen). In opmaat naar het Kamper Stripspektakel op zaterdag 21 augustus geven professional striptekenaars Vick Henriquez en Nienke de Ruiter workshops ‘Striptekenen’ met verschillende thema’s: ‘Held in eigen Strip’ en ‘(Huis)Dier in de Hoofdrol’ (8-12/13-18 jaar). Er zijn grafiekworkshops ‘Patronen Drukken’ (11-16/16+) waarbij een eigen kaft- of inpakpapier kan worden gemaakt, workshops ‘Spiegels Decoreren-Art Nouveau’ (8-12/13+) door Laura Schakenraad en ‘3D Streetart’ workshops (8-12/13-18 jaar) van Rianne te Kaat. De spectaculaire 3D Streetart van Rianne is momenteel te zien op verschillende plekken in de Oudestraat. Wie zo’n workshop wil winnen kan meedoen aan de wedstrijd van de Binnenstad Ondernemers Kampen (BOK). Maak een gekke, ludieke, creatieve foto bij één van de 3D Streetart-werken en post ‘m op Instagram of Facebook. Gebruik daarbij de hashtag #StreetartKampen en tag @QuintusKampen. Onder alle inzendingen verloot Quintus tien workshops. Meer info over of aanmelden voor de Summerschool: kijk op quintuskampen.nl.