Paul Reichenback en Anja Boons bouwen hun kraam op
Paul Reichenback en Anja Boons bouwen hun kraam op (foto: Maarten van Gemert)

Ventura draagt bij aan geslaagd 22e Stripspektakel in Stadspark

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert) 
In het Kamper Stadspark vond afgelopen zaterdag het 22e Kamper Stripspektakel plaats. Voorgaande jaren was de Oudestraat plaats van handeling maar dit jaar was er gekozen voor de ruimte die het Stadspark biedt. Met dank aan het draaiboek van ’Levende standbeelden’ en meer hulp van Ventura werd het een geslaagd stripfestijn, als vanouds.

„Eindelijk!” Die kreet slaakte menige stripliefhebber voor en achter de kramen. Ze misten het Stripspektakel vorig jaar en nog steeds doet de coronacrisis zijn invloed gelden. Wat Paul Reichenbach betreft, één van de drijvende krachten achter het gebeuren, verhuisde het spektakel eenmalig naar de ruimere omgeving van het Stadspark. Hij is erg hoopvol en positief over de toekomst want ook dit jaar gaf weer meer jong talent acte de présence.

Lange rijen
Langs de gracht in het Stadspark slingerde zich een lange rij kramen met dozen vol stripalbums. Op het asfalt aan de andere kant van het water slingerde zich een lange rij geparkeerde auto’s van exposanten. De kentekenplaten verraadden een grote Belgische afvaardiging. Een delegatie uit Duitsland en Reichenbach’s pupil uit Wit-Rusland moesten verstek laten gaan. Het was Reichenbach opgevallen hoeveel Engels hij hoorde spreken om zich heen. Dat konden toeristen zijn maar ook bezoekers want het aanbod van Engelstalige strips neemt toe.

Lucky Luke alias Rutger Gret signeert zijn albums (foto: Maarten van Gemert)

Veel belangstelling
Eén van de ’vaste gasten’ was Rutger Gret, de enige echte Lucky Luke. In oktober presenteert hij op de Stripdagen in Rijswijk zijn eerste stripalbum. Een kleurrijk geklede dame met blauw door haar haar van het ’5-Panel Beeldenstorm’ leek welhaast zelf een stripfiguur. Op verzoek was illustratrice en theatermaakster Jessica Raes alias Herrie de Heks voor de vierde maal aanwezig.
Er was divers jong talent te bespeuren op het stripfestijn en dat doet Reichenbach deugd. Voor de organisatie van volgend jaar hebben zich al een jongeman en een jonge tekenares aangemeld. Om de passanten in de binnenstad niet mis te lopen, keert het Kamper Stripspektakel dan mogelijk terug in de binnenstad.
Wordt vervolgd.

Herrie de Heks alias Jessica Raes signeert haar albums (foto: Maarten van Gemert)