Afbeelding
foto aangeleverd

Opruimacties in Kampen langs de Overijsselse IJssel

Algemeen

KAMPEN - Enkele sport- en cultuurverenigingen ruimen zaterdag 11 september 1 tot 2 kilometer oever langs de IJssel op. De verenigingen hebben ieder een eigen stuk oever van ongeveer 1 tot 2 kilometer aangewezen gekregen. In ruil voor hun inzet ontvangen ze een bijdrage van 100 euro voor hun clubkas.

De opruimactie langs de IJssel wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en worden in Kampen ondersteund door de gemeente Kampen. Zo zorgt de gemeente voor knijpers en afvalzakken en voor de afvoer van afval. Na het opruimen delen de opruimers de resultaten van de opruimactie. Zo is achteraf duidelijk hoeveel zakken met afval er zijn opgeruimd en welke afvalbronnen er in het gebied zijn. De resultaten worden landelijk verzameld zodat er een goed beeld ontstaat wat er bereikt is.

Deze opruimacties zijn onderdeel van Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Stichting De Noordzee en Plastic Soup Foundation. Het doel: geen plastic afval meer via de rivieren naar zee. Naast de opruimacties loopt ook een grootschalig meerjarig afvalonderzoek met behulp van citizen science. Dat is dataverzameling door vrijwilligers voor wetenschappelijk onderzoek. De resultaten uit het onderzoek worden gebruikt om beleidsmakers en bedrijven aan te spreken om beleid aan te scherpen en lekkages te stoppen.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 16 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden