Afbeelding
beeld aangeleverd

Eerste paal 27 zorgwoningen in Stationskwartier Kampen geslagen

Algemeen

KAMPEN - Wethouder Jan Peter van der Sluis zal op 6 oktober, samen met enkele toekomstige bewoners, de eerste paal slaan voor 27 zorgappartementen in het Stationskwartier. Van der Steeg Bouwen en Ontwikkelen uit Genemuiden realiseert het nieuwe gebouw en zal het ook exploiteren. PGVZ zal zorg bieden aan de nieuwe bewoners van de zorgappartementen.

In de appartementen is het mogelijk om zelfstandig te wonen, binnen de sociale huurgrenzen en met aanwezigheid van 24-uurszorg. De doelgroep zijn mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. 

De woningen voorzien in een grote behoefte. Bewoners willen ondanks hun beperking, net als andere jongvolwassenen, liever zelfstandig wonen en tegelijkertijd een beroep kunnen doen op professionele verzorging en verpleging. Alle appartementen zijn daarom zelfstandige woningen met een eigen woon- en slaapkamer, badkamer en keuken. Ze voorzien in alle eisen die nodig zijn voor zorgverlening. Op elke verdieping is een gezamenlijke huiskamer waar de bewoners gezelligheid kunnen opzoeken. Het gebouw staat midden in de samenleving op een locatie direct tegenover het station Kampen Zuid, zodat ook openbaar vervoer dichtbij is. Op de begane grond zijn verschillende maatschappelijke functies aanwezig, zoals onder andere ruimten voor PGVZ en dagbesteding. Met deze ontwikkeling wordt ingespeeld op een maatschappelijke trend dat huisvesting en zorg gescheiden worden en waarbij zorg niet bij voorbaat leidend in het leven moet zijn. 

Als de bouw volgens planning verloopt zullen de bewoners over een jaar hun appartement kunnen betrekken. 

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29