Kavel op de Eigenwijze Terp in Het Onderdijks opnieuw in verkoop

Algemeen

KAMPEN - Afgelopen voorjaar introduceerde gemeente Kampen de Eigenwijze Terp: een bijzondere kavel in het hart van De Terpen, de nieuwste woonbuurt binnen Het Onderdijks. Het toenmalige idee voor deze kavel was dat je met drie huishoudens één kavel zou kopen en samen een plek zou creëren om te wonen, te werken en te ontspannen. Hoewel de gemeente besefte dat het een gewaagd idee was, wilde ze deze unieke kans niet aan potentiële geïnteresseerden voorbij laten gaan. De animo viel tegen. Er waren wel geïnteresseerden, maar uiteindelijk resulteerde het slechts in één inschrijving. De gezamenlijke inschrijvers trokken zich later echter toch terug. De kavel is dus nog niet verkocht en gaat nu weer opnieuw de markt op, maar wel in een aangepaste opzet. 

De vernieuwde inschrijving voor deze kavel op de Eigenwijze Terp loopt van maandag 25 oktober tot woensdag 1 december 2021. In deze periode zijn het inschrijfformulier en alle voorwaarden te vinden op www.kavelsinkampen.nl. Geïnteresseerden kunnen daar nu al het beeldregieplan en de brochure van Het Onderdijks bekijken. Projectwethouder Albert Holtland: “Het belangrijkste verschil ten opzichte van de vorige inschrijfprocedure is dat twee huishoudens op de Eigenwijze Terp nu samen een twee-onder-een-kapwoning kunnen bouwen zonder dat hierbij sprake is van het verplicht realiseren van meerdere gezamenlijke ruimtes. Dat maakt het samen bouwen en samen wonen een stuk laagdrempeliger.”

De kavel is circa 1108 m2 groot. De twee-onder-een-kapwoning die er komt te staan, is van alle kanten te zien. Holtland: “Daarom moet het een echte eyecatcher zijn. Of je nu houdt van landelijk of modern, je bepaalt zelf de stijl waarin je bouwt. Als het huis maar opvallend mooi wordt. Ik verwacht dat er in de vernieuwde opzet veel meer animo is voor deze bijzondere kavel. Ik denk dan ook dat we uiteindelijk zullen moeten loten onder de inschrijvers. Dat doen we dan bij de notaris.”