Afbeelding
foto aangeleverd

Nieuwe fietsroute door Kop van Overijssel

Algemeen

REGIO - Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) lanceert een digitale fietsroute door de waterrijke Kop van Overijssel. De gehele route is 50 kilometer lang en voert langs diverse objecten van het waterschap en door verschillende dorpen en steden. Onderweg wordt veel informatie gegeven over het waterbeheer in de regio, van nu en vroeger. Een deel van de route Kop van Overijssel fietsen is ook mogelijk. 

Deze nieuwe fietsroute door de Kop van Overijssel is te vinden op wdodelta.nl/fietsroute. Het waterschap hoopt hiermee bewoners, toeristen en recreanten bekend te maken met het waterschapswerk. Van informatie over een gemaal in een oud kasteel in Vollenhove tot de historie over het gebied en van de uitleg over de vorm van gemaal Bentpolder tot aan informatie over de vele bezienswaardigheden onderweg. 

Vijf opstappunten

De GPS fietskaart geeft precies aan waar de fietser zich bevindt en waar de routepunten liggen. En met de aanduiding van de bekende fietsknooppunten kan de route Kop van Overijssel eenvoudig worden afgelegd. De fietsroute kent vijf opstappunten: Genemuiden, Vollenhove, Blokzijl, Giethoorn en Zwartsluis.

Afbeelding
24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Expositie van prints van werken van Van Gogh Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester en wethouders laten regionale stem horen tijdens 'Laat ons niet in de St(r)eek' - evenement Algemeen 12 uur geleden