Afbeelding
archiefbeeld

Geen OZB verhoging voor niet-woningen

Algemeen

KAMPEN - De gezamenlijke regionale ondernemersverenigingen VNO NCW en MKB Nederland Regio Zwolle zijn blij dat de gemeenteraad van Kampen afziet van de doorvoering van de geplande 8 procent OZB verhoging voor niet-woningen.

Het amendement hiertoe is de afgelopen week ingediend door de ChristenUnie, samen met mede ondertekenaars VVD, CDA, SGP en Gemeentebelang Kampen. MKB Nederland Regio Zwolle en VNO-NCW Regio Zwolle maken zich al langere tijd zorgen over de oplopende lastendruk voor ondernemers in de Regio Zwolle. Kampen sprong hier met de geplande OZB verhoging slecht uit.

“We zijn de politieke partijen zeer erkentelijk voor dit amendement. Ondanks de florerende economie staat bij veel bedrijven de winstgevendheid om uiteenlopende redenen onder druk. Deze winstgevendheid is van groot belang voor bedrijven om te kunnen investeren in nieuwe businessmodellen, om zich zo aan te kunnen passen aan de veranderende wereld” aldus Jelle Weever, voorzitter MKB Nederland Regio Zwolle.

Ook lokaal ambassadeur Frans van der Kolk en VNO NCW Regio Zwolle voorzitter Laurens de Lange zijn blij met deze stap. Zij hopen dat dit bedrijven stimuleert te investeren in duurzame circulaire businessmodellen. “Het is het van groot belang dat Kampen een aantrekkelijke vestigingsstad blijft voor ondernemers. Dit zorgt, naast werkgelegenheid, ook voor budgetten voor het lokale verenigingsleven. Dat maakt dat de mooie evenementen in de stad financieel rendabel blijven”, aldus Frans van der Kolk.