Afbeelding
foto aangeleverd

Scholen geven les over geweld tegen vrouwen en meisjes

Algemeen

KAMPEN - In het kader van de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen sluit Soroptimistclub Isalania zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Op vrijdagavond 26 november lopen de clubleden de Orange Walk door de Oudestraat en langs de oranje verlichte Nieuwe Toren en Stadsbrug. Tevens worden in de campagneweken op scholen lessen verzorgd om geweld tegen vrouwen ook bij jongeren onder de aandacht te brengen. 

De Orange the World campagne wordt wereldwijd afgetrapt op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en duurt tot en met 10 december, de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. Overal ter wereld kleuren bouwwerken oranje. In Kampen de Stadsbrug en de Nieuwe Toren. Om aandacht te vragen voor deze campagne lopen de leden van Isalania de Orange Walk. Om 18:00 uur lopen zij vanaf de Bovenkerk met oranje lichtjes over de Oudestraat, langs de Stadsbrug en de Nieuwe Toren om aandacht te vragen voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Dit jaar wil Isalania vooral jongeren ervan bewust maken dat geweld tegen vrouwen en meisjes niet normaal is. Daarom heeft Isalania een lespakket ontwikkeld voor scholieren en studenten, in samenwerking met Uitgeverij Seneca Burgerschap. Het lespakket heeft als thema: ‘Geweld tegen vrouwen en meisjes: wat kan JIJ ertegen doen?’ Deze lessen worden tijdens de Orange the World campagne in de regio onder andere gegeven op het Meander College, Landstede in Zwolle en op het Ichthus College in Kampen. Het lesmateriaal is voor iedereen rechtenvrij te gebruiken en beschikbaar via Uitgeverij Seneca Burgerschap op Maatschappij-leer.nl.