Afbeelding
Aangeleverd.

Kampen hoopt op verkooprecord cadeaubonnen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Ook in Kampen is de teleurstelling over het grote aantal coronabesmettingen van de afgelopen dagen groot. Om binnenstadsondernemers te steunen, wordt daarom extra ingezet op de online verkoop van Kampen Kado waardebonnen. Rond de vorige coronagolf is zo voor meer dan 50.000 euro aan omzet voor de binnenstad gerealiseerd. Stichting Kampen Partners verwacht dat dit jaar nog meer Kampen Kado bonnen worden verkocht.

Citymarketeer Roeland Tameling vertelt graag over de cadeaubon met de naam ‘Kampen Kado’: “Die bon is te besteden bij heel veel winkels en horeca in de stad en gemeente Kampen. Dit betekent een ruim aanbod aan cadeaus en huishoudelijke artikelen, kleding, sieraden, restaurants en horeca: dus voor ieder wat wils. Bovendien stimuleer je de economie van de Kamper binnenstad en draag je bij aan het succes van onze hartelijke Hanzestad. Dus koop die bonnen bij Boekhandel Bos of bestel grotere aantallen via administratie@kampenpartners.nl , daarmee help je echt!”

Waardering

Veel werkgevers gebruiken Kampen Kado om hun medewerkers rond de feestdagen te waarderen. Ook jonge mantelzorgers en andere vrijwilligers kregen in het verleden zulke cadeaubonnen als dank voor hun inzet. Nu thuiswerken weer de norm is, verwacht Tameling dat met name bedrijven en organisaties in Kampen grotere aantallen bonnen bij Kampen Partners via e-mail zullen bestellen: “Onze website www.kampenkado.nl is daarom weer helemaal bijgewerkt. De site krijgt binnenkort ook een facelift, want online kijken en bonnen bestellen neemt enorm toe. Wij willen daar optimaal op inspelen.”

Record omzet

De afgelopen jaren werden de meeste bonnen ingeleverd bij winkels als HEMA Kampen, Intertoys en Chocolaterie De Swaen. “Maar daarnaast zijn er talloze andere zaken waar je ook terecht kunt”, vertelt Tameling: “Bijvoorbeeld bij Erf-1, MacHelp, Slagerij Norg, Van Dijk Bikes en de Yogastudio in de Groenestraat om maar eens wat te noemen.” De verkoop van Kampen Kado bonnen gaat volgens hem dit jaar ‘door het dak’. Het volledige overzicht met ongeveer 70 deelnemers staat op www.kampenkado.nl