Afbeelding
Aangeleverd

Loting Eigenwijze Terp verricht door notaris

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De inschrijfprocedure voor het zelf bouwen van een bijzondere twee-onder-een-kapwoning op de Eigenwijze Terp in Het Onderdijks leverde vier inschrijvingen op. Mr. B. Slagter, notaris van Het Notarieel in Kampen verrichtte 14 december de loting. 

De optie voor de kavel is inmiddels toegewezen aan de inschrijvers die op de eerste plek geëindigd zijn. Deze optie is zes maanden geldig. De ingelote inschrijvers hebben vier maanden de tijd om tot een door de gemeente goedgekeurd ontwerp te komen. ”De Eigenwijze Terp is een grote, unieke kavel in De Terpen, de nieuwste woonbuurt binnen Het Onderdijks. Binnen de richtlijnen van het bestemmingsplan en het beeldregieplan is er veel mogelijk. Ik ben benieuwd hoe het plan van de ingelote inschrijvers er uitziet. Deze unieke plek verdient een uniek gebouw. Ik hoop dat het een echte eyecatcher is”, aldus wethouder Albert Holtland. 

De notaris heeft via loting ook bepaald welke inschrijvers op plaats 2, 3 en 4 geëindigd zijn. Als de inschrijvers die de optie toegewezen hebben gekregen zich alsnog terugtrekken, dan wordt de optie aangeboden aan de inschrijvers die op de volgende plek op de ranglijst geëindigd zijn.

De Eigenwijze Terp is een unieke kavel van circa 1108 m2 groot. De kopers mogen onderling zelf de indeling maken en de beschikbare vierkante meters verdelen. De toekomstige bewoners zijn verplicht om de eerste drie jaar zelf op de Eigenwijze Terp te wonen. De Eigenwijze Terp ligt in De Terpen, een nieuwe woonbuurt aan de rand van Het Onderdijks in Kampen. De buurt grenst aan de landerijen en ligt dicht bij de IJssel en het Reevediep. Vroeger stonden hier boerderijen op kleine terpen. Op deze plek worden nu drie terpen, een boerenerf en een boomgaard gerealiseerd met karakteristieke huizen. De eerste woningen van De Terpen worden eind januari opgeleverd. 

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 5 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 17 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 18 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57