Afbeelding
foto aangeleverd

Stichting PC (V)SO viert 75-jarig jubileum

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De Stichting Protestants Christelijk Speciaal Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs voor Kampen en omstreken bestaat 75 jaar. Dit jubileum wordt op woensdag 30 maart gevierd met een besloten symposium voor medewerkers en directe partners in het Prisma-gebouw in Kampen. De week daarna staat in het teken van feestelijke activiteiten voor leerlingen en medewerkers. 

Thema van het symposium is ‘Verschil verbindt’. Emiel van Doorn van Stichting StiBCO deelt zijn visie op de toekomst van het onderwijs, waarin de stap wordt gezet van medisch labelen naar omgaan met verschillen. Onderwijskundige Jelle Kuiper laat vervolgens zien hoe die verschillen tot mooie verbindingen kunnen leiden. 

Deze onderwerpen zijn voor de Stichting PC (V)SO voor Kampen en omstreken aan de orde van de dag. “Al onze leerlingen krijgen de kans om hun talenten te ontwikkelen”, zegt Ina Rook, directeur van Prisma. “Op die manier geven we invulling aan inclusiviteit, maar dat lukt uiteindelijk pas echt als de maatschappij exclusiviteit accepteert. Anders is ook normaal.”

Jubileumfeest en sponsorloop

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 april wordt het 75-jarig bestaan van de stichting gevierd met een feestweek. Leerlingen kunnen zich laten schminken, taart eten, luisteren naar de drummers van De Vuilnismannen, bakken met bakker Niels en meedoen aan een graffitiworkshop. Medewerkers sluiten de week af met een feestavond. 

Bijzonder onderdeel tijdens de feestweek is de sponsorloop. Op maandag 4 en dinsdag 5 april rennen leerlingen zoveel mogelijk rondjes om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Stichting PC (V)SO voor Kampen e.o.

De Stichting PC (V)SO voor Kampen en omstreken werd in 1947 opgericht door de besturen van de protestants-christelijke lagere scholen uit de gemeenten Kampen, IJsselmuiden en Genemuiden. Vandaag de dag verzorgt de stichting speciaal (voortgezet) onderwijs aan leerlingen van 4 tot en met 20 jaar. Dat gebeurt op twee scholen: Prisma en De Spanker.