Recht Deur Zee
Recht Deur Zee Foto: P.IJmker

Meezingfestival op de Botermarkt

Algemeen

KAMPEN - Het Torenkoor Kampen en het mannenkoor Recht Deur Zee uit IJsselmuiden houden op zaterdag 7 mei 2022 vanaf 13.30 tot 17.30 uur op het horecaplein de Botermarkt een meezingfestival. Op deze wijze haken de beide koren in op het heropeningsplan van de gemeente Kampen om na een moeilijke coronaperiode door sociale activiteiten levendigheid en reuring te brengen in de binnenstad van Kampen.

Naast het optreden van de koren vindt er ook een interactief gedeelte plaats. Vaders die op zaterdagmiddag 7 mei 2022 de Botermarkt bezoeken krijgen een roos aangeboden. Samen met de koren wordt er dan op speelse wijze een lied over “de Roos” ingestudeerd zodat een dag later op zondag 8 mei 2022 moeders wordt verrast bij het Moederdag ontbijt met een Roos en een daarbij passend lied.

De organisatie vertelt: “Moeders is tijdens de afgelopen coronapandemie als spil in het gezin behoorlijk op de proef gesteld. Vaak een thuiswerkende echtgenoot/partner, kinderen die niet naar school konden en thuis digitaal onderwijs ontvingen en begeleid moesten worden. In het repertoire van beide koren staan een aantal liederen dat verwijst naar de roos als uiting van liefde. Als extra stimulans voor de vaders is er ook nog een kleine wedstrijd verbonden aan dit festival. Als de zingende vader bij het Moederdag ontbijt een opname maakt met zijn mobieltje en deze verzendt aan de organisatie, kan hij nog leuke prijsjes winnen.”

De organisatie vertelt: “De Botermarkt is gelegen aan de route van de zaterdagmarkt op de ‘Nieuwe Markt’ naar de winkelstraat van Kampen de Oudestraat, waar het winkelende publiek de laatste inkopen voor Moederdag kan doen. Het festival is gratis te bezoeken mede dankzij een bijdrage van de gemeente Kampen uit het Heropeningsfonds.”

Afbeelding
Afbeelding

Nick de Vries

Nick de Vries