Afbeelding
Foto: aangeleverd

Speel-O-Theek viert 35-jarig bestaan met kleurwedstrijd

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Speel-O-Theek ’t Hobbelpaard in Kampen viert haar 35-jarig bestaan. In dat kader wordt er een kleurwedstrijd gehouden voor kinderen uit de regio Kampen/IJsselmuiden. Kinderen kunnen in drie categorieën aan de kleurwedstrijd meedoen: 0-3 jaar, 4-7 jaar en 8-12 jaar.

Op 27 april 1987 werd de Speel-O-Theek opgericht. Nog steeds zijn er mensen die zich afvragen wat een Speel-O-Theek eigenlijk is. In een tijd waarin het delen van spullen steeds normaler wordt en ontspullen in is, past de Speel-O-Theek goed.

Er is speelgoed te leen in alle soorten en maten. Voor kinderen van 0-12 jaar is er ruime keus: houten speelgoed, Fisher Price, VTech, Duplo en Playmobil maar ook buitenspeelgoed, zoals fietsjes, skelters en bijzonder rijdend materiaal. Ook aan oudere kinderen is gedacht: er zijn ruim 150 gezelschapsspellen waaronder SmartGames.

De organisatie vertelt: “Hoe fijn is dat: nieuw speelgoed voor je kind en na drie weken is het gewoon weer uit je huis! Voor veel ouders zal dit als muziek in de oren klinken. Maar ook voor opa’s en oma’s en gastouders is de Speel-O-Theek een uitkomst. Iedere keer als de gastkinderen of kleinkinderen er zijn, heb je speelgoed in huis zonder dat je het hoeft aan te schaffen. Voor maar € 22,50 per jaar mag je twee stuks speelgoed per keer voor maximaal drie weken lenen. Je mag het speelgoed zo vaak omruilen als je wilt, ook als je het speelgoed na 1 week of 2 weken zat bent.”

De kleurwedstrijd loopt t/m 17 mei. Kleurplaten zijn af te halen bij de Speel-O-Theek of te downloaden via www.speelotheekhobbelpaard.nl. Bij het inleveren mag elk kind een cadeautje uitzoeken. Daarnaast is er voor de winnaar van elke categorie een mooie prijs.

De Speel-O-Theek is gevestigd in Wijkcentrum Reyersdam, aan de Reijersdijk 2 en is iedere week geopend op dinsdag- en donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur en op woensdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur.