Vlnr: (Johan van der Kolk, Remmert Krantz, Bart-Jan Gardebroek, Frans van der Kolk, Melvin Brandenburg en Gerrit van der Veer).
Vlnr: (Johan van der Kolk, Remmert Krantz, Bart-Jan Gardebroek, Frans van der Kolk, Melvin Brandenburg en Gerrit van der Veer). Foto: Aangeleverd.

Bestuur gestart met organisatie Sail 2024

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De trossen kunnen los, het bestuur van Sail Kampen zet koers naar een nieuwe editie van het maritieme evenement dat in 2018 ruim 250.000 bezoekers trok. Door corona is de pauze tussen de edities iets langer dan gebruikelijk, maar in 2024 vindt het grootste Paasevenement van Nederland weer plaats in de Hanzestad. De zevende editie vindt plaats van 29 maart tot en met 1 april.

Het is een goede traditie om Sail tijdens Pasen te houden. Dat weekend is direct de aftrap van het vaarseizoen. Hierdoor is het makkelijker om een grote diversiteit aan prachtige schepen vast te leggen aan de Kamper kade.
De organisatie heeft kort overwogen om toch te gaan voor 2023, maar dat bleek niet haalbaar. Sail is één van de grootste Paasevenementen van het land. Dat op juiste wijze op poten zetten kost tijd. Bovendien wil de organisatie ondernemers en sponsoren meer tijd geven. Velen zijn net herstellende van de coronacrisis. Door het evenement later te plannen, kunnen zij zich ook beter voorbereiden.
Hoe het festival er uit gaat zien wordt nog uitgewerkt, maar duidelijk is al wel dat het een en ander gaat veranderen. Er komt dit jaar geen feesttent bij het gemeentehuis. Alhoewel de optredens daar zeer succesvol waren heeft de organisatie toch geconcludeerd dat het beter is om alle inspanningen te richten op het evenemententerrein bij de IJsselkade en rond de binnenstad. Waarschijnlijk wordt weer volop gewerkt met live-muziek, maar nu niet met een paar grote acts, maar met meerdere acts op verschillende plekken. Zo is er meer diversiteit en voor elk wat wils.
Bestuurslid Frans van der Kolk kijkt uit naar het evenement. “We zijn trots dat we weer een nieuwe editie kunnen organiseren. Sail is een prachtig evenement dat de hele stad weet te verbinden. Een paar dagen lang bruist Kampen volop en speelt het zich landelijk goed in de kijker. Kampen zet zich hiermee toeristisch nadrukkelijk op de kaart.”
Het bestuur van Sail zoekt nog naarstig naar versterking van het bestuur. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom en nodig. Wie het leuk vindt om Kampen met een spectaculair nautisch evenement nog beter op de kaart te zetten, kan zich melden bij info@sailkampen.nl.

Nick de Vries