Afbeelding
Foto: archiefbeeld

Gregoriaanse vesper in Buitenkerk

Algemeen

KAMPEN - De Schola Cantorum Campensis onder leiding van Ditty van den Berg-Krijger verzorgt zondag 5 juni een gregoriaanse vesper in de Buitenkerk.

“Wie zo’n vesper bijwoont, treedt even een andere wereld binnen”, aldus de dirigente. “Veel nieuwsberichten zijn verontrustend, als je ze op je laat inwerken, maar er is meer dan dat. Om de dreiging en onrust aan te kunnen, zijn verstilling, meditatie, zingen en gebed nodig, om ons te richten op wat er echt toe doet. De Latijnse gezangen putten daartoe uit de Bijbel. Korte vertalingen hiervan staan op de liturgie afgedrukt.” 

Bij een gezongen Bijbeltekst zal Riemer Roukema een overweging houden. De vesper begint om 16:30 uur. 

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16