Afbeelding
Foto: aangeleverd

Gastgezinnen gezocht

Algemeen

REGIO - Afgelopen Pasen kwamen kinderen uit Berlijn in deze regio hun vakantie vieren. Medewerkers van Stichting Pax Kinderhulp zijn nu bezig om voor de komende zomervakantie gastgezinnen voor hen te zoeken. Er worden gastgezinnen gezocht voor de periode van 30 juli tot en met 19 augustus 2022 die een Berlijns kind een onvergetelijke vakantie willen bezorgen. 

Het gaat om kinderen van 6 t/m 12 jaar die vanwege problemen van vooral sociaaleconomische aard geen normaal gezinsleven kennenDe organisatie vertelt: “Berlijn is een fantastisch mooie wereldstad, maar kent ook zijn keerzijde. Mensen aan de onderkant van de samenleving hebben te maken met werkloosheid en sociale vereenzaming, wat vaak gepaard gaat met vluchten in drank, drugs en apathie. De kinderen zijn hier de dupe van en groeien op in onzekerheid zonder de liefde en aandacht en mogelijkheden tot ontplooiing waar ieder kind recht op heeft. Pax Kinderhulp weet wat een aantal weken in een gastgezin betekent voor een kind. Genieten van kleine dingen, die voor ons zo normaal zijn, samen ontbijten, samen boodschappen doen, ’s avonds in bed gestopt worden, een spelletje…Je geeft een kind onvergetelijke vakantieherinneringen, een ervaring voor het leven. Het unieke van de actie Berlijn is dat de kinderen opnieuw uitgenodigd kunnen worden. Hierdoor kan een relatie voor het leven ontstaan. Als u belangstelling heeft komen onze medewerkers graag vrijblijvend met u praten. Ze bereiden u voor en ondersteunen u tijdens het verblijf van de kinderen.”

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Laura Akster via (06) 153 343 77 of voor meer informatie kijken op www.paxkinderhulp.nl